Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bratislavu zabavia šampióni. A najlepšia Slovenka

Novak Djokovič, Pete Sampras, John McEnroe, Ivan Lendl. Veľké tenisové hviezdy. Nevšedné osobnosti zo svetových kurtov (súčasných či minulých). Čo ich spája?

01.12.2015 09:00
Karolína Schmiedlová Foto: ,
V tenisovej exhibícii sa predstaví aj Karolína Schmiedlová.
debata

Rozhodne výnimočné umenie. Ale aj fakt, že s raketou v ruke sa každá z nich previedla aj na Slovensku. Už dnes večer upútajú pozornosť tenisových priaznivcov spod Tatier ďalšie zvučné mená. V tradičnej exhibícii, ktorú hostí po ôsmy raz bratislavské Národné tenisové centrum, sa predstavia Mats Wilander, Pat Cash, Yannick Noah, Mansour Bahrami, Petra Kvitová a Karolína Schmiedlová.

Veľká šou by mala podľa organizátorov trvať viac ako tri hodiny. Odštartuje ju súboj Wilandera s Cashom. Na jednom kurte sa zíde dokopy deväť grandslamových titulov. Švéd, ktorý je v súčasnosti moderátorom televíznej stanice Eurosport, vyhral vo dvojhre trikrát Australian Open i Roland Garros, raz uspel na US Open. Vo Wimbledone dominoval raz vo štvorhre. Pre Austrálčana je jediným úspechom z turnajov veľkej štvorky práve triumf v All England Clube.

Obe legendy sa počas hráčskej kariéry stretli na súťažných kurtoch deväťkrát. Vo vzájomnej bilancii vedie o rok mladší päťdesiatnik Cash (5:4). Zaujímavosťou je, že Wilander dokráčal k jednému zo svojich titulov na Australian Open (1988) práve po finálovom víťazstve (v piatich setoch) nad rodákom z Melbourne. „Dotiahnuť do Bratislavy Wilandera nebolo vôbec jednoduché. Exhibície totiž často nehráva,“ tvrdí Roman Šmotlák, organizátor podujatia.

Po mužskej dvojhre zabavia fanúšikov ženy. Kvitovú vyzve Schmiedlová. Slovenská jednotka tak bude čeliť dvojnásobnej šampiónke z Wimbledonu. „Petru mám rada. Ako hráčku aj človeka. Sme kamarátky. Keď sme sa v tejto sezóne stretli v ostrom zápase, nedopadlo to pre mňa najlepšie. Mám jej čo odplácať,“ vraví košická rodáčka. Má za sebou najlepšiu sezónu v pomerne krátkej kariére.

Uzatvorila ju na 26. priečke so ziskom premiérových dvoch turnajových titulov. Kvitová prezimuje v pozícii svetovej šestky.

Obe sa predstavia aj v poslednom stretnutí exhibície – tentoraz vo štvorhre. Schmiedlová by si mala zahrať po boku Noaha. Extravagantný Francúz a skvelý zabávač je šampiónom z Roland Garros 1984. Partnerom českej hviezdy bude Bahrami. „Bratislave sa predvedie už po štvrtý raz. Je to skvelý šoumen,“ oceňuje kvality najstaršieho (59 rokov) účastníka exhibície Šmotlák.

Vstupenky na nevšedné predstavenie stoja od 19 do 39 eur. Zakúpiť si ich môžete cez internetový portál www.predpredaj.sk. Priamy prenos z exhibície vysiela od 18.00 televízna stanica Slovak Sport.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Novak Djokovič #Ivan Lendl #John McEnroe #Karolína Schmiedlová #Pete Sampras