Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Španielsky moderátor na adresu Nadala: Si podkupný

Španielsky televízny moderátor so sídlom v Thajsku Frank Cuesta vyrukoval s kritikou na adresu tenistu Rafaela Nadala v súvislosti s piatkovým exhibičným duelom proti Srbovi Novakovi Djokovičovi v Bangkoku.

05.10.2015 13:15
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal v Bangkoku.
debata

Akcia mala politický podtext. V rámci jej prezentovania pred svetom slúžila na zvýšenie dôveryhodnosti krajiny po augustovom bombovom útoku vo svätyni Erawan, pri ktorom prišlo o život 20 ľudí a ďalších 120 zostalo zranených. Thajská tenisová asociácia uviedla, že hráči dostali za štart v Bangkoku i sprievodné aktivity spolu 150 miliónov bahtov, v prepočte 4,1 milióna USD.

„Hodnoty treba stavať nad peniaze. Špeciálne to platí pre bohatých ľudí. Človek môže byť najlepší v športovom svete, ale to ho neoprávňuje správať sa ako krysa. Neprekvapuje ma, že Federer tú ponuku odmietol. Rafa, si skvelý tenista, ale podkupná osoba. Vieš prečo,“ vyhlásil Cuesta, ktorý je tvárou programu „Divoký Frank“ stanice Discovery Max.

Štyridsaťtriročný Cuesta sa však neskôr prostredníctvom twitterového konta krajanovi ospravedlnil. Skonštatoval, že rešpektuje Nadalovo právo rozhodnúť sa, kde bude hrať a koľko za to dostane. Na obrat v celej záležitosti upozornil napríklad web La Verdad. Portál El Confidencial pripomenul, že Cuestova 41-ročná manželka Yuyee je v Thajsku za mrežami. Už v novembri 2012 u nej na letisku Don Muang v Bangkoku pri návrate z Vietnamu našli malé množstvo kokaínu. Deklarovala, že drogu má na osobnú spotrebu, ale vzhľadom na prísnu legislatívu v predmetnej krajine dostala 15 rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Frank Cuesta