Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tenistov ohrozoval v New Yorku dron, jeho majiteľa zatkli

Newyorská polícia v piatok skoro ráno zatkla majiteľa dronu, ktorý sa vo štvrtok vznášal nad Štadiónom Louisa Armstronga na záverečnom grandslamovom tenisovom turnaji sezóny US Open v New Yorku a napokon spadol do hľadiska na miesto, kde sa v tom čase nenachádzali diváci.

04.09.2015 14:36
dron, lietadlo Foto:
Ilustračná snímka.
debata

Nešťastníkom je 26-ročný Daniel Verley, učiteľ na Akadémii inovatívnych technológií v newyorskom Brooklyne. Škola do tejto chvíle neposkytla žiadne stanovisko k incidentu. Je pravdepodobné, že Verley bude čeliť obvineniam zo všeobecného ohrozenia, ako aj prevádzkovania dronu na verejných priestoroch. Zatiaľ nie je známe, či sa bude obvinený pred súdom spovedať aj v prítomnosti svojho právneho zástupcu.

Podľa hovorcu Americkej tenisovej asociácie Chrisa Widmaiera sa pri nečakanom nálete čierneho na diaľku ovládaného zariadenia a jeho páde do hľadiska nikto nezranil. Dron však poriadne vystrašil aktérky zápasu 2. kola ženskej dvojhry, ktorý sa na Štadióne Louisa Armstronga v tej chvíli odohrával. Keď ho neskoršia víťazka Talianka Flavia Pennettová počula letieť, jej prvé myšlienky smerovali k bombovému

„Musím povedať, že to bolo trochu desivé. Pri tom všetko, čo sa teraz deje vo svete… Myslela som si, že je po nás,“ povedala Pennettová. Po páde dronu nastalo iba minimálne prerušenie zápasu, keď sa empajrová rozhodkyňa snažila zistiť, či nehrozí nebezpečenstvo. „Keby prišlo viac ľudí, mohlo dôjsť k zraneniam. Všade samé bezpečnostné opatrenia a potom sa stane niečo také,“ dodala Pennettová, ktorá postúpila do 3. kola po triumfe nad Rumunkou Monicou Niculescovou 6:1, 6:4.

debata chyba
Viac na túto tému: #dron #US Open 2015