Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Kvitová pozná Schmiedlovú len zo šatne

Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová už má víťazne za sebou dve kolá dvojhry na US Open v New Yorku a postupom medzi 32 najlepších prakticky potvrdila svoje nasadenie na tomto záverečnom grandslame sezóny.

04.09.2015 11:44
Petra Kvitová Foto: ,
Petra Kvitová.
debata (1)

V 3. kole však na slovenskú jednotku nečaká nič jednoduché. V sobotu sa postaví proti 25-ročnej dvojnásobnej wimbledonskej šampiónke Petre Kvitovej z ČR nasadenej ako piatej. S víťazkou minulotýždňového prípravného turnaja v New Havene nemajú spoločnú zápasovú minulosť.

„Nikdy som proti Schmiedlovej nehrala. Poznám ju iba z videnia v šatni,“ povedala Kvitová o svojej najbližšej súperke v rozhovore pre server idnes.cz. Česká hráčka pripustila, že už nie je najmladšia, keď si bude musieť zmerať sily s 20-ročnou Slovenkou, ktorú po hernej stránke vôbec nepozná.

„Kvalitných mladých hráčok pribúda a ja už nie som najmladšia. Verím však, že naša generácia urobí všetko pre to, aby tie mladé nepustila na vrchol rebríčka,“ pokračovala Kvitová.

Česká favoritka bola na US Open najďalej dvakrát v osemfinále. Ak by ju Schmiedlová zdolala, zopakovala by si Kvitová umiestnenie z ostatných dvoch rokov, čiže 3. kolo. Kvitová v tomto roku prežila aj ťažšie tenisové obdobie, keď prekonala mononukleózu. Koncom februára záhadne zmizla z hlavného ženského okruhu a vrátila sa do súťažného diania v apríli počas semifinále Pohára federácie Česko – Francúzsko (3:1). Pre oslabenú imunitu vynechala veľké americké turnaje v Indian Wells a Miami, neskôr mala vysoké ambície najmä na wimbledonskej tráve, kde obhajovala titul. Skončila však už v 3. kole na rakete Srbky Jeleny Jankovičovej. Predtým na Roland Garros v Paríži neprešla v 4. kole cez Švajčiarku Timeu Bacsinszkú.

„Prešla som si v tomto roku obdobím, keď ma tenis veľmi nebavil. Brala som ho ako povinnosť, akýsi chlieb každodenný. Dala som si pauzu a problém zmizol. Opäť ma hra baví, a to aj keď prehrám,“ dodala Kvitová pre idnes.cz.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Kvitová #Anna Karolína Schmiedlová #US Open 2015