Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kvitová pozná Schmiedlovú len zo šatne

Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová už má víťazne za sebou dve kolá dvojhry na US Open v New Yorku a postupom medzi 32 najlepších prakticky potvrdila svoje nasadenie na tomto záverečnom grandslame sezóny.

04.09.2015 11:44
Petra Kvitová Foto: ,
Petra Kvitová.
debata (1)

V 3. kole však na slovenskú jednotku nečaká nič jednoduché. V sobotu sa postaví proti 25-ročnej dvojnásobnej wimbledonskej šampiónke Petre Kvitovej z ČR nasadenej ako piatej. S víťazkou minulotýždňového prípravného turnaja v New Havene nemajú spoločnú zápasovú minulosť.

„Nikdy som proti Schmiedlovej nehrala. Poznám ju iba z videnia v šatni,“ povedala Kvitová o svojej najbližšej súperke v rozhovore pre server idnes.cz. Česká hráčka pripustila, že už nie je najmladšia, keď si bude musieť zmerať sily s 20-ročnou Slovenkou, ktorú po hernej stránke vôbec nepozná.

„Kvalitných mladých hráčok pribúda a ja už nie som najmladšia. Verím však, že naša generácia urobí všetko pre to, aby tie mladé nepustila na vrchol rebríčka,“ pokračovala Kvitová.

Česká favoritka bola na US Open najďalej dvakrát v osemfinále. Ak by ju Schmiedlová zdolala, zopakovala by si Kvitová umiestnenie z ostatných dvoch rokov, čiže 3. kolo. Kvitová v tomto roku prežila aj ťažšie tenisové obdobie, keď prekonala mononukleózu. Koncom februára záhadne zmizla z hlavného ženského okruhu a vrátila sa do súťažného diania v apríli počas semifinále Pohára federácie Česko – Francúzsko (3:1). Pre oslabenú imunitu vynechala veľké americké turnaje v Indian Wells a Miami, neskôr mala vysoké ambície najmä na wimbledonskej tráve, kde obhajovala titul. Skončila však už v 3. kole na rakete Srbky Jeleny Jankovičovej. Predtým na Roland Garros v Paríži neprešla v 4. kole cez Švajčiarku Timeu Bacsinszkú.

„Prešla som si v tomto roku obdobím, keď ma tenis veľmi nebavil. Brala som ho ako povinnosť, akýsi chlieb každodenný. Dala som si pauzu a problém zmizol. Opäť ma hra baví, a to aj keď prehrám,“ dodala Kvitová pre idnes.cz.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Kvitová #Anna Karolína Schmiedlová #US Open 2015