Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Serena sa blíži do cieľa, séria Bryanovcov sa skončila

Na začiatku ich bolo 28. Zostalo ich 5. Serena Williamsová je opäť o krok bližšie k naplneniu veľkého sna. Americká legenda zvládla na US Open aj druhý zápas, v ktorom zdolala Belgičanku Kiki Bertensovú vo dvoch setoch. Od zisku trofeje i zavŕšenia sezónneho Grand Slamu delí svetovú jednotku už len päť víťazných zápasov.

03.09.2015 14:27
Serena Williamsová Foto: ,
Serena Williamsová po postupe do 3. kola US Open.
debata

„Na kurte som sa cítila zvláštne, nebola som vo svojej koži. Keď som sa uvoľnila, začala som hrať lepšie,“ vravela po stretnutí s Bertensovou zrejme najsledovanejšia postava tohtoročného US Open, ktorá sa na postup nadrela. V prvom sete prehrávala 3:5 a neskôr v tajbrejku dokonca 0:4. Obe situácie však napokon ustála.

Aj vďaka fyzickej i psychickej odolnosti si mladšia zo sestier Williamsových vylepšila tohtosezónnu bilanciu na 50 víťazstiev a stále len dve prehry. Jedinými premožiteľkami 34-ročnej stálice svetového tenisu zostávajú v tomto roku Češka Petra Kvitová s mladučkou Švajčiarkou slovenského pôvodu Belindou Bencicovou.

V ďalšom kole sa zverenka Patricka Mouratogloua stretne s extravagantnou krajankou Bethanie Mattekovou-Sandsovou, ktorú v predošlých dvoch vzájomných súbojoch jednoznačne zdolala. Niet divu, že súperka má pred najväčšou favoritkou na zisk trofeje veľký rešpekt. „Serena hrá skvele. Pokúsim sa zo seba vydať to najlepšie. To je všetko, čo môžem urobiť. Uvidíme, na čo mi to postačí,“ hovorí 101. hráčka sveta.

Jej šance na úspech nie sú veľké. Napokon, Serena v New Yorku neprehrala už tri roky.

Séria Bryanovcov sa skončila
Legendárna bratská dvojica Bob a Mike Bryanovci ukončia sezónu po prvý raz od roku 2004 bez zisku čo i len jedného grandslamového titulu. Rozhodla o tom ich prekvapujúca prehra s v úvodnom kole US Open, v v ktorom nestačili na krajanov – Steva Johnsona a Sama Querreyho. Od roku 2005 nazbierali 37-ročné dvojčatá šestnásť trofejí z turnajov veľkej štvorky. V každej sezóne vyhrali aspoň jednu. V tej aktuálnej sa však s Australian Open rozlúčili v treťom kole, s Wimbledonom vo štvrťfinále a na Roland Garros prehrali vo finále.

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Serena Williams
Načítavajú sa športové výsledky...
Načítavajú sa športové výsledky...