Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Simon sa lúčil už v úvode. Súper mu ďakoval, že ho prinútil pohnúť zadkom

Mužská dvojhra na záverečnom grandslamovom tenisovom turnaji sezóny US Open sa v utorok obišla bez prekvapení na úkor hráčov z Top Ten rebríčka.

02.09.2015 08:09
Gilles Simon Foto: ,
Gilles Simon v prvom kole US Open.
debata

Po päťnásobnom šampiónovi Rogerovi Federerovi (2.) a Tomášovi Berdychovi (6.) postúpili do 2. kola aj Brit Andy Murray nasadený ako tretí a päťka turnaja Švajčiar Stan Wawrinka.

Wawrinka zdolal Španiela Alberta Ramosa-Viňolasa za 134 minút 7:5, 6:4, 7:6 (6), keď nastrieľal 53 víťazných úderov vrátane 10 es a využil 5 z 12 brejkových príležitostí. Dvojnásobný grandslamový šampión Wawrinka bol na US Open zatiaľ najďalej predvlani v semifinále. Na turnajoch veľkej štvorky má víťaz Roland Garros v tomto roku zápasovú bilanciu 16:2. Na každom z trojice predchádzajúcich najväčších tenisových podujatí uhral minimálne štvrťfinále.

„Dal som to v troch setoch, som šťastný. Úroveň môjho tenisu bola solídna. Fyzicky sa cítim dobre, som pripravený na pokračovanie,“ cituje Wawrinku server ATP World Tour. Súperom 30-ročného Švajčiara v 2. kole bude iba 19-ročný Kórejčan Čchung Hje-on (69. v rebríčku), ktorý presvedčivo vyradil Austrálčana Jamesa Duckwortha 6:3, 6:1, 6:2.

Do 2. kola v utorok postúpil aj Brit Andy Murray. Trojka turnajového pavúka a newyorský šampión z roku 2012 sa vo večernom súboji pod reflektormi s austrálskym búrlivákom Nickom Kyrgiosom nevyhol strate setu, ale napokon zvíťazil 7:5, 6:3, 4:6, 6:1. Murray mal skvelý pomer víťazných úderov a nevynútených chýb 46:23. Výrazne mu pomohlo 18 es. Dvadsaťosemročný rodený Škót zvýšil v bilancii nad 20-ročným Kyrgiosom na 3:0 a nadviazal na triumfy z štvrťfinále tohtoročného Australian Open a 3. kola Roland Garros.

„Môj súper si počína na každom grandslamovom turnaji veľmi dobre. Vie hrať extrémne tvrdo a má veľa víťazných úderov. Musel som sa dobre pripraviť na náročný zápas, lebo taký aj bol,“ uviedol Murray. „Mal som svoje šance, aj som sa ich snažil využiť, ale súperova hra v obrane bola neuveriteľná,“ vravel Kyrgios na pozápasovej tlačovej besede.

Ďalším súperom Murrayho na ceste k vyšším métam bude Francúz Adrian Mannarino (35.), ktorý vyradil Rusa Konstantina Kravčuka 7:6 (6), 6:4, 6:1. „Som spokojný so svojím podaním, najmä s účinnosťou druhého servisu vo štvrtom sete. To je niečo, čoho by som sa mal držať počas celého turnaja,“ doplnil Murray.

Jediným väčším prekvapením utorkového programu dvojhry mužov je vyradenie jedenástky „pavúka“ Gillesa Simona. Skúsený Francúz v päťsetovom boji nestačil na Američana Donalda Younga a bývalej juniorskej jednotke rebríčka podľahol 6:2, 6:4, 4:6, 4:6, 4:6. Zápas trval 3:34 h a 30-ročný Simon prehral na úvod turnaja na US Open vo svojej deviatej účasti vôbec prvýkrát. Young postúpil aj napriek 70 nevynúteným chybám, z toho 11 dvojchybám.

Francúz využil iba 9 z 30 brejkových príležitostí a nestačilo mu 51 víťazných úderov. „Za stavu 0:2 na sety som nemal čo stratiť, iba som myslel na fanúšikov, že im chcem predsa len niečo predviesť. Súperovi ďakujem, že ma prinútil pohnúť zadkom,“ cituje 26-ročného Younga AP.

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Andy Murray #Stan Wawrinka #Gilles Simon
Načítavajú sa športové výsledky...
Načítavajú sa športové výsledky...