Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková: Ohromný triumf, nechcem zostať pri ňom

Dominika Cibulková v pondelok dosiahla svoj druhý úspech proti niektorej členke Top 10 po päťmesačnej zdravotnej výluke, srbskú niekdajšiu líderku svetového rebríčka tenistiek Anu Ivanovičovú prekonala Slovenka v 1. kole US Open v New Yorku v troch setoch aj po premrhaní náskoku 6:3, 3:1 a 40:0 na príjme (napokon 6:3, 3:6, 6:3).

01.09.2015 11:02
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata

„V tej chvíli uprostred druhého setu som trochu stratila rytmus. Nehrala som vtedy tak agresívne ako predtým a ona z toho priebežne ťažila. Je to skvelá hráčka. Stále však vo mne pretrvávalo vedomie, že som v tento deň som lepšou tenistkou na kurte. Musela som len zostať aktívna a chodiť si po údery. Navyše, bola som mentálne veľmi silná. V treťom sete som za stavu 4:2 mala 15:40 na servise a to sú presne tie stavy, ktorých zvládnutie proti hráčkam takéhoto kalibru znamenajú rozdiel,“ rekapitulovala na tlačovej besede finalistka vlaňajších melbournských rovnako cenných Australian Open Cibulková, citoval ju web podujatia.

Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka už po prieniku do štvrťfinále minulotýždňového prípravného turnaja v New Havene uznala, že sedmička aktuálneho renkingu hneď na úvod nie je žrebom z najľahších, zároveň to však prináša možnosť otvoriť si cestu ďaleko.

„Samozrejme, že po zvládnutí zápasu to vnímam ako úžasné prvé kolo. Bolo mi jasné, že to proti vynikajúcej protivníčke bude fakt náročné. Zároveň som však po tesnom ‚trojseťáku‘ proti Lucii Šafářovej vedela, že moja hra sa dáva dokopy. Bola som rada, že som teraz dostala príležitosť zahrať si na Arthur Ashe Stadium. Dodalo mi to extra energiu a motiváciu,“ skonštatovala zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková.

Nedávna členka prominentnej desiatky bude v stredu akoby „za odmenu“ hrať s domácou kvalifikantkou Jessicou Pegulovou, až 260. v hodnotení. „Nehodlám hľadieť príliš dopredu. Ešte som prešla len úvodným kolom. Zdolala som však skvelú hráčku a nechcem zostať pri tom. Už som na vrcholných podujatiach bola ďaleko. Viem teda, čo z toho vyplýva a čo treba robiť. Momentálne ma teší môj výkon, ale od utorka sa už musím pripravovať na druhé kolo. Z toho otváracieho si beriem veľké sebavedomie. Aj vzhľadom na to, že som štyri – päť mesiacov z tejto sezóny vynechala, je to pre mňa ohromný triumf,“ zdôraznila Cibulková.

Štvrťfinalistku US Open 2010 teší, že zdravie ju po operácii ľavej nohy poslúcha: „Cítim sa dobre a 100-percentne fit. Aj to prispieva k mojej sebadôvere.“ Víťazka zápasu Cibulková – Pegulová bude v 3. kole čeliť postupujúcej zo stretnutia Eugenie Bouchardová (Kan.-25) – Polona Hercogová (Slovin.).

Potenciálnu štvoricu na osemfinále v tejto sekcii žrebu tvoria Denisa Allertová (ČR), Roberta Vinciová (Tal.), Mariana Duqueová-Marinová (Kol.) a Océane Dodinová (Fr.). Jedinými nasadenými hráčkami z osmičky prichádzajúcej do úvahy na štvrťfinále sú Ruska Jekaterina Makarovová a Ukrajinka Elina Svitolinová.

Hrdinka Roland Garros 2008 Ivanovičová po prehre s Cibulkovou uviedla: „Nepopieram, že som veľmi sklamaná, lebo za ostatné mesiace bola za mnou kopa práce a v príprave som sa cítila výborne. Smola, že sme na seba narazili už v takomto štádiu turnaja. Na prvé kolo to pre obe bola veľmi ťažká výzva. V druhom sete sa mi podarilo dostať sa nazad a celkovo som cítila, že som blízko. Utvárala som si šance, ona však vždy vyrukovala s kvalitným úderom. Posielala mi rany s naozaj veľmi, veľmi dobrou dĺžkou, párkrát ma tým nachytala. Dominika lepšie využívala svoje príležitosti.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #US Open 2015
Načítavajú sa športové výsledky...
Načítavajú sa športové výsledky...