Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenské nádeje drží v rukách Schmiedlová

Po prvý raz sa predstaví na grandslamovom turnaji v pozícii nasadenej hráčky. Najväčšou nádejou slovenského tenisu na US Open bude Karolína Schmiedlová. Mladá Košičanka prežíva najlepšiu sezónu v krátkej kariére a vo svetovom rebríčku už dosiahla svoje maximum - 32. miesto. Spomedzi Sloveniek je suverénne najvyššie. Na chrbát sa jej pozerajú Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová i Magdaléna Rybáriková.

31.08.2015 10:32
Karolína Schmiedlová Foto: ,
Karolína Schmiedlová.
debata

Zverenka Milana Martinca prichádza na posledný grandslam roka dobre naladená. Z predošlých pätnástich zápasov prehrala len dva. Zdolala aj súperky zo širšej svetovej špičky na čele s niekdajšou druhou ženou renkingu Poľkou Agnieszkou Radwanskou či aktuálnou šestnástkou Taliankou Sarou Erraniovou. Na prestížnom turnaji v Cincinnati, ktorý bol pre staršiu zo sestier Schmiedlových generálkou na US Open, to dotiahla až do štvrťfinále.

Vzhľadom k výsledkom i rebíčkovému postaveniu by mohla 20-ročná slovenská nádej dosiahnuť na newyorských kurtoch svoj najlepší výsledok. Jej maximom je druhé kolo spred dvoch rokov. Skôr ako pred tretím kolom síce nemôže natrafiť na nasadenú súperku, no žreb k nej milosrdný nebol. Schmiedlová si hneď v úvode zmeria sily s nebezpečnou Juliou Görgesovou.

Nemka sa nachádza v rebríčku až v piatej desiatke, no v minulosti už bola aj svetovou pätnástkou. Obe sa stretnú vo vzájomnom zápase po prvý raz.

V prípade, že víťazka dvoch tohtoročných turnajov cez skúsenejšiu súperku (o šesť rokov staršia) prejde, zmeria si sily s úspešnejšou z dvojice Aleksandra Kruničová – Danka Koviničová. V možnom treťom kole by už na Schmiedlovú čakala podľa papierových predpokladov jedna z favoritiek US Open – Češka Petra Kvitová.

S nenasadenými súpermi si dnes zahrajú aj ďalší slovenskí zástupcovia – Martin Kližan, Lukáša Lacko a Daniela Hantuchová. Žreb bol krutý k Dominike Cibulkovej. Finalistka lanského Australian Open vyzve Anu Ivanovičovú. So siedmou hráčkou sveta má vyrovnanú bilanciu (2:2), no posledné dva zápasy na tvrdom povrchu s ňou prehrala.

Žreb Slovákov v 1. kole
Pondelok, muži: Kližan (SR) – Mayer (Nem.) – bilancia: 0:0, Lacko (SR) – Marcel Granollers-Pujol (Šp.) / bilancia: 0:0, ženy: Cibulková (SR) – Ivanovičová (Srb.-7) – 2:2, Hantuchová (SR) – Doiová (Jap.) – 0:0, Rybáriková (SR) – Pavľučenkovová (Rus.-31) – 2:2. Utorok: Schmiedlová (SR-32) – Görgesová (Nem.) – 0:0.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Karolína Schmiedlová #US Open 2015
Načítavajú sa športové výsledky...
Načítavajú sa športové výsledky...