Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Martina v Bielle seklo, no aj tak zakončil týždeň krásnym double

Slovenský tenista Andrej Martin nasadený ako šiesty zvíťazil v nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji ATP Challener Tour v talianskej Bielle (dotácia 42 500 eur, antuka) nad 22-ročnou argentínskou päťkou tohto podujatia a svojím renkingovým susedom Nicolásom Kickerom (179.) za 89 minút 6:4, 6:2. Zavŕšil tým double, keďže už v sobotu sa radoval z titulu vo štvorhre po boku Čiľana Hansa Podlipnika-Castilla.

02.08.2015 13:27 , aktualizované: 19:01
Andrej Martin Foto: ,
Andrej Martin.
debata

„Veľmi si cením moje prvé challengerové double v kariére. Ak by mi niekto v pondelok povedal, že vyhrám singla aj debla, tak ho vysmejem, lebo v prvom zápase ma seklo v chrbte. Prvé dve kolá som to cez bolesť vybojoval a potom už to bolo od zápasu k zápasu lepšie. Môjmu deblovému partnerovi Hansovi ďakujem za veľkú pomoc vo štvorhre, kde to držal, keď som už nevládal, a aj za podporu vo dvojhre. Dnešné finále bolo najmä o skúsenostiach, keďže môj súper ešte nevyhral challenger a bol o to nervóznejší,“ rekapituloval Andrej Martin, ktorý spolupracuje s klubom Empire Trnava a individuálne pracuje s koučom Franciscom Stuardom z Čile.

Dvadsaťpäťročný Bratislavčan Andrej Martin, oficiálne k 27. júlu 180. vo svetovom rebríčku, si za singlovú súťaž v Bielle odniesol 80 bodov do systému a 6150 eur brutto. Už má na konte šesť challengerových singlových trofejí vrátane tohtoročnej z talianskej Padovy.

Daviscupový reprezentant SR Andrej Martin momentálne figuruje presne na 175. priečke v online rebríčku. Tento týždeň si napokon úplne presvedčivo zabezpečil právo štartu v kvalifikácii newyorských grandslamových US Open (uzávierka bude nasledujúci týždeň), ale nevyužije ho: „Ak by som neuhral tie body, asi by som sa nezmestil. Keďže však teraz hrám dobre na antuke a mám formu, rozhodol som sa, že ešte potiahnem challengerovú šnúru a obetujem US Open.“

Martin teraz smeruje do českého Liberca na challengerové podujatie Svijany Open, na ktorom triumfoval vlani (renkingové body mu „ubudnú“ už v pondelok 3. augusta, ale v Bielle ich presne vykompenzoval). Pokus o obhajobu primátu začne proti Maďarovi Mártonovi Fucsovicsovi.

Andrej Martin (SR-6) – Nicolás Kicker (Arg.-5) 6:4, 6:2 za 89 minút

Prehľad challengerových titulov Andreja Martina vo dvojhre (6):
2010 Samarkand (Uzb.)
2013 México City (Mex.), San Benedetto (Tal.)
2014 Liberec (ČR)
2015 Padova (Tal.), Biella (Tal.)

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Martin