Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi smútia. Kvitová titul z Londýna neobháji, zdolala ju Srbka Jankovičová

Srbská niekdajšia líderka renkingu Jelena Jankovičová sa postarala o to, že česká tenistka Petra Kvitová neobháji titul na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka. Tridsaťročná Belehradčanka, teraz až 30. v hodnotení, zvíťazila v 3. kole Wimbledonu nad favoritkou nasadenou ako druhou presne za dve hodiny 3:6, 7:5, 6:4.

04.07.2015 20:14
Jelena Jankovičová Foto: ,
Jelena Jankovičová po tom, čo vyradila Petru kvitovú v 3. kole Wimbledonu 2015.
debata

Finalistka rovnako cenných newyorských US Open 2008 Jankovičová pritom mala manko 3:6, 1:3 a 15:40 pri svojom podaní, resp. 3:6, 2:4. Pri mečbale nachytala súperku returnom, Kvitová poslala bekhendovú odpoveď do siete.

Tradične ofenzívne ladená Češka vynikla na „winnery“ 24:13, zároveň však urobila viac nevynútených chýb – 21:11. Nič jej nebolo platné, že na jednotlivé loptičky bola mierne lepšia 85:84. Využila polovicu zo štyroch brejkbalov, postupujúca 3 z 8.

„Som prevalcovaná nadšením, srdce mi bije ako splašené. Hra na tráve je pre mňa veľmi zložitá, neprichádza to samo od seba. Zápas na Centrálnom dvorci proti úradujúcej šampiónke – to bolo čosi neuveriteľné. Som veľmi šťastná, že sa mi podarilo uspieť. Bez ohľadu na to, čo sa dialo či ako zle som hrala, stále som sa usilovala brať to loptičku za loptičkou a bojovať. Keď som napokon získala ten druhý set, uvedomovala som si, že musím pokračovať v takomto prístupe. S Petrou som prehrala v našom predchádzajúcom stretnutí v Ríme a vedela som, ako sa jej na tomto podujatí darí, šport však zvykne prinášať všeličo. Som hrdá, že sa mi podarilo zdolať ju. Dodáva mi to veľa sebavedomia pred druhým týždňom,“ citoval Jankovičovú web Tenisovej asociácie žien (WTA).

Srbka znížila v bilancii zo vzájomných duelov na 3:4 po minisérii dvoch tohtoročných nezdarov. V osemfinále, svojom piatom v britskej metropole, sa pokúsi prejsť cez 26-ročnú finalistku Wimbledonu 2012 Agnieszku Radwanskú (13.).

Proti Poľke má nepriaznivé skóre 2:5, ale zdolala ju v dosiaľ poslednom súboji vlani na antuke v Ríme (dvakrát 6:4). Na tráve ešte spolu nebojovali. Jankovičová nikdy nebola ani len vo štvrťfinále v AELTC, na všetkých ďalších Majors si už zahrala minimálne semifinále.

Dvadsaťpäťročná ľaváčka Kvitová sa na adrese SW19 Church Road v Londýne radovala okrem vlaňajška aj v sezóne 2011. Zverenkyňa Davida Kotyzu Kvitová síce vynechala minulotýždňové prípravné podujatie v Eastbourne pre chorobu, čo vyvolalo otázniky, ale v utorok prevalcovala Holanďanku Kiki Bertensovú za 35 minút 6:1, 6:0, vo štvrtok v 2. kole Japonku Kurumi Narovú za 58 minút 6:2, 6:0.

Kvitová počnúc parížskym Roland Garros šiesty raz prehrala na veľkej štvorke práve v 3. kole. Vo wimbledonskom štvrťfinále bude chýbať prvýkrát od roku 2009

Dvojhra žien – 3. kolo:
Jelena Jankovičová (Srb.-28) – Petra Kvitová (ČR-2) 3:6, 7:5, 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Kvitová #Jelena Jankovičová #Wimbledon 2015
Načítavajú sa športové výsledky...
Načítavajú sa športové výsledky...