Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zmeň trénera, radí Nadalovi McEnroe

Od sklamania ku sklamaniu. Od jednej nelichotivej prehry k druhej. Na aktuálnu sezónu nebude Rafael Nadal spomínať v dobrom. Niekdajšia svetová jednotka vyhrala len dva turnaje, v rebríčku klesla na desiatu priečku.

03.07.2015 17:18
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal opúšťa dvorce Wimbledonu.
debata

Trápenie potvrdzuje španielsky ľavák najmä na grandslamoch, kde sa mu abolútne nedarí. S Australian Open a Roland Garros sa lúčil po štvrťfinále. Vo Wimbledone zamával svojim fanúšikom ešte skôr – už po druhom kole, v ktorom senzačne nestačil na nemeckého kvalifikanta Dustin Browna.

„Mám za sebou zlý deň, nezostáva mi však nič iné, len to akceptovať. Život ide ďalej, moja kariéra tiež. Znovu sa musím dať do práce,“ vyhlásil Nadal po prehre so svojským kvalifkantom, ktorý vyniká najmä vizážou – jeho hlavu zdobia dlhočizné dredy. Tenisovými úspechmi sa však Brown chváliť nemôže. Tridsiatnik s jamajskými koreňmi dosiaľ nezískal na okruhu ATP žiadny titul, v rebríčku to najďalej dotiahol na 78. priečku.

Na rozdiel od neho má Nadal úspechov neúrekom. Ak chce na ne nadviazať, musí vo svojej hre niečo zmeniť. Po zraneniach a zdravotných problémoch sa však stále nevie dať do poriadku.

Viacerí experti sa preto zamýšľajú, čo by 29-ročnému rodákovi z Malorky pomohlo. „Rafa potrebuje vo svojom tíme novú, čerstvú krv,“ tvrdí John McEnroe. „Mal by pristúpiť k zmene trénera a odpútať sa od strýka Toniho, ktorý pre neho už urobil dosť,“ dodáva americký búrlivák a sedemnásobný grandslamový šampión.

Výmena na poste šéfa Nadalovho tímu však nemusí byť jediným problémom, ktorý sužuje jedného z najlepších hráčov tenisovej histórie. „Nie som si istý, či nemám najlepšie roky už za sebou. Aj naďalej budem tvrdo drieť, motivácia mi nechýba. Uvidím, čoho sa ešte dočkám,“ uviedol pre BBC Nadal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #John McEnroe