Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čepelová vo Wimbledone skončila, Niculescovej podľahla v dvoch setoch

Slovenská tenistka Jana Čepelová prehrala vo štvrtkovom stretnutí 2. kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (29. júna - 12. júla, celková dotácia 26,75 milióna libier, tráva) s takisto nenasadenou 27-ročnou 48. hráčkou svetového rebríčka WTA Monicou Niculescovou za 75 minút 3:6, 3:6.

02.07.2015 19:47
Jana Čepelová Foto: ,
Jana Čepelová počas zápasu s Monicou Niculescovou.
debata

Dvadsaťdvaročná Košičanka teda nedokázala nadviazať na svoj utorňajší senzačný triumf nad inou Rumunkou, trojkou renkingu Simonou Halepovou.

Momentálne 106. žena hodnotenia Čepelová si odnáša 70 bodov do hodnotenia a prémiu 47 000 libier brutto. Stále platí, že na dva zápasové úspech v rade čaká od septembra 2014. V tejto chvíli figuruje v online prepočte na 97. pozícii v systéme.

Čepelová neodplatila Niculescovej debakel 0:6, 1:6, ktorý inkasovala vlani v máji na antuke v Madride, hoci tento raz prehrala dôstojnejšie. Mala pomer „winnerov“ a nevynútených chýb 21:29, striedmejšie hrajúca súperka 14:6. Slovenka zužitkovala oba svoje brejkbaly (v druhom prípade tým upravila na sľubných 3:4 v druhom sete, ale obrat sa už nekonal), Rumunka 5 z 9. Víťazka získala 21 z 25 fiftínov rozohraných vlastným prvým podaním, čo je 84 %, zdolaná skončila v tomto aspekte na hodnote 46 %.

Pre zverenkyňu Martina Zathureckého Čepelovú zostáva miestnym maximom a zároveň absolútnym osobným rekordom na veľkej štvorke 3. kolo, ktorého dosiahla už v sezóne 2012 pri svojom debute v All England Lawn Tennis and Croquet Clube. Ako kvalifikantka vtedy nestačila na Bielorusku Viktoriu Azarenkovú.

Slovenská fedcupová reprezentantka Čepelová v tejto sezóne absentovala od polovice januára so polovice marca pre zápal pľúc, ktorý dostala na prahu melbournských Australian Open. Na štyroch z piatich predchádzajúcich Majors sa lúčila už v 1. kole.

Neortodoxným štýlom povestná Niculescová si o jedno kolo zlepšila wimbledonské maximum zo sezón 2008, 2010 a 2011. Pred štyrmi rokmi bola v osemfinále newyorských US Open. V sobotu skúsi aspoň si vyrovnať tento rekord z veľkej štvorky, a to proti úspešnej zo stretnutia Svetlana Kuznecovová (Rus.-26) – Kristýna Plíšková (ČR).

Dvojhra žien – 2. kolo:
Monica Niculescová (Rum.) – Jana Čepelová (SR) 6:3, 6:3 za 75 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Čepelová #Monica Niculescová
Načítavajú sa športové výsledky...
Načítavajú sa športové výsledky...