Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková bude mimo Top 50, Rybáriková len 11 bodov za ňou

Dominika Cibulková neprišla o post slovenskej tenisovej jednotky medzi ženami počas štyroch mesiacov zdravotnej výluky, ale zmena na internom tróne sa paradoxne môže udiať krátko po minulotýždňovom návrate 26-ročnej Bratislavčanky do súťažného diania.

01.07.2015 12:59
Dominika Cibulková - Serena Williamsová Foto:
Dominika Cibulková.
debata

Už teraz je isté, že rekonvalescentka po marcovej operácii ľavej nohy Cibulková sa k 13. júlu ocitne mimo Top 50 renkingu, a to prvý raz od 6. januára 2008. V online prepočte figuruje na 51. pozícii a v predmetnom období sa už nemôže zlepšiť, keďže v pondelok v derby v 1. kole Wimbledonu podľahla Daniele Hantuchovej.

Už len o 11 bodov za Cibulkovou je po svojom utorňajšom úspechu proti Talianke Karin Knappovej na londýnskej grandslamovej tráve Magdaléna Rybáriková (967 b., resp. 956). Stačí jej teda štvrtkový triumf nad Ruskou Jekaterinou Makarovovou v 2. kole. Pravda, šancu dostať sa do 12. júla pred Cibulkovú ešte majú aj Hantuchová (875 b.) a Jana Čepelová (614), ktorá v utorok v 1. kole Wimbledonu senzačne vyradila Rumunku Simonu Halepovú a smeruje nazad do Top 100 (už bola aj v prominentnej päťdesiatke).

Rybáriková či Čepelová by sa stali národnými jednotkami prvý raz v kariére. Hantuchová alebo Cibulková sa na tomto poste striedajú od 11. februára 2002 (Cibulková premiérovo bola líderkou Sloveniek 11. novembra 2008).

debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #Dominika Cibulková