Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rybáriková na ôsmy pokus zlomila londýnsku kliatbu

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková uspela v utorňajšom stretnutí 1. kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne. Nad rovnako nenasadenou Taliankou Karin Knappovou viedla 7:6 (6), 3:0, keď 28-ročná súperka po 86 minútach odstúpila - počas zápasu mala nepríjemný pád, zranila si členok.

30.06.2015 21:50
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková počas Wimbledonu.
debata

Dvadsaťšesťročná piešťanská rodáčka Rybáriková, 65. v renkingu WTA, teda aj s prispením smoly rivalky konečne zlomila svoje prekliatie v All England Lawn Tennis and Croquet Clube v britskej metropole. Finalistka miestnej súťaže junioriek zo sezóny 2006 prehrala medzi seniorkami v rokoch 2008 – 2014 vždy už v úvodnom kole. V sezóne 2007 neprešla kvalifikáciou.

Zverenkyňa Martina Ležáka Rybáriková bude v 2. kole hrať s 27-ročnou ľavorukou ruskou univerzálkou Jekaterinou Makarovovou nasadenou ako ôsmou. Má proti nej pozitívne skóre 2:1, ale neuspela v dosiaľ poslednej konfrontácii vlani vo Washingtone (1:6, 1:6). Na tráve zdolala Moskovčanku v sezóne 2010 v Birminghame tesne 7:5, 4:6, 7:6 (5). Proti Knappovej (43.) znížila v štatistike na 1:3. Už má istotu 70 bodov do počítačového poradia a prémie 47 000 libier brutto.

Niekdajšia 31. hráčka hodnotenia Rybáriková má na veľkej štvorke osobný rekord v podobe 3. kola newyorských US Open 2008 a 2009, teraz si ho môže aspoň vyrovnať. O skrečoch na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka sama vie svoje: pred štyrmi rokmi pre zranenie nohy nedohrala proti Bieloruske Viktorii Azarenkovej (4:6, 2:3). Zhodou okolností sa aj predchádzajúci súboj Rybárikovej s Knappovou skončil predčasne. Vlani v Linzi za stavu 3:6 odstúpila Slovenka.

Rybáriková mala pomer „winnerov“ a nevynútených chýb 8:19, Knappová 18:32. Slovenka zvládla 8 z 11 zákrokov pri sieti, Talianka 10 z 19.

„Ja som nad tým neuvažovala ako nad nejakým prekliatím, ani som si z toho nerobila ťažkú hlavu. Na tráve som vždy hrala dobre na turnajoch pred Londýnom. V prvom kole Wimbledonu som navyše nikdy nemala ľahký žreb a trikrát som tam cestovala zranená, môj zdravotný stav nebol optimálny. A nebolo to tak, že by som prehrala so súperkami, s ktorými by som nemala. Napríklad vlani som s Belindou Bencicovou zohrala výborný zápas, v ktorom ona zaslúžene zvíťazila, nebola som preto z toho nejaká rozhodená, že sa mi nepodarilo uspieť,“ uviedla Magdaléna Rybáriková, na ktorú teraz v druhom kole čaká ruská univerzálka Jekaterina Makarovová nasadená ako ôsma. Má proti nej pozitívne skóre 2:1, ale v prognózach je opatrná.

„Veľmi nepríjemná súperka, jedna z najťažších. Na tráve hrá výborne, navyše je ľaváčka, bude veľká favoritka. Uvidíme, ako proti nej zahrám – posnažím sa čo najlepšie.“

Dvojhra žien – 1. kolo:
Magdaléna Rybáriková (SR) – Karin Knappová (Tal.) 7:6 (6), 3:0 – skreč, Knappová po 86 minútach odstúpila

debata chyba
Viac na túto tému: #Magdaléna Rybáriková #Wimbledon 2015