Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čepelová po veľkolepom vyradení Halepovej: Už sme boli veľmi smutní

Slovenská tenistka Jana Čepelová získala v utorok akoby z ničoho svoj renkingovo druhý najcennejší skalp v kariére, úplne najhodnotnejší na grandslamovej úrovni.

30.06.2015 21:20
debata
Jana Čepelová a jej víťazné gesto. Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
Jana Čepelová Jana Čepelová a jej víťazné gesto.

Na vlaňajší charlestonský triumf nad americkou líderkou svetového rebríčka Serenou Williamsovou nadviazala v 1. kole Wimbledonu na tráve v Londýne proti rumunskej trojke hodnotenia Simone Halepovej – 5:7, 6:4, 6:3. V symbolickej rovine tým poslala do minulosti frustrujúce mesiace po januárovom zápale pľúc.

„Som veľmi šťastná, je to pre mňa veľký úspech. Čakala som, že to už musí prísť. Som rada, že sa mi to podarilo zlomiť práve na tomto turnaji po období, ktoré ani trochu nebolo dobré. Boli sme s mojím herným koučom Martinom Zathureckým aj kondičnými trénermi Ladislavom a Dávidom Olaszovcami veľmi smutní, že mi to síce na tréningoch znova ide, ale nedarilo sa mi to prenášať do zápasov. Až teraz… Teší ma, že to vyšlo práve na Wimbledone,“ povedala Jana Čepelová pre agentúru SITA.

Dvadsaťdvaročná Košičanka sa revanšovala finalistke parížskeho Roland Garros 2014 Halepovej za hladkú prehru 2:6, 1:6 z vlaňajšieho rovnako významného New Yorku: „Vtedy som zahrala zle. Až príliš som si pripúšťala, kto stojí na druhej strane siete, mala som priveľký rešpekt. Pred dneškom som si povedala, že aj na tých US Open sa s ňou dalo hrať. Teraz som išla na dvorec s tým, že nemám čo stratiť. Chcela som ukázať to, čo som predvádzala v príprave.“

Niekdajšia členka Top 50 Čepelová, teraz 106. v systéme, vo všetkých troch setoch okamžite inkasovala brejk. V rozhodujúcom však naklonila duel na svoju stranu priebežným obratom na 4:1:

„Bojovala som, nevzdávala som sa. Keď som na začiatku toho tretieho setu prišla ľahkými chybami o servis, uvedomila som si, že ak budem takto kaziť, ona si to ani nemusí uhrať sama. Následne som to hneď dala na 4:1 a potom už som si to v podstate ustrážila. Posledný gem bol veľmi ťažký. Cítila som už nervozitu z možnosti postupu. Veľmi mi pomohla tá skúsenosť proti Serene. Opakovala som si, že ak som to dokázala proti nej, môžem aj teraz. Uvoľnila som sa a zvládla som to.“

Fedcupovú reprezentantku SR Čepelovú čaká v 2. kole ďalšia rumunská výzva Monica Niculescová. Dvadsaťsedemročnej 48. hráčke počítačového poradia skúsi odplatiť debakel 0:6, 1:6, ktorý inkasovala vlani v máji na antuke v Madride.

„Je to dosť nepríjemná hráčka, asi nielen moja neobľúbená. V jedinom doterajšom vzájomnom zápase som získala len gem. Je mi teda jasné, že to bude veľmi náročné. Ona hrá netypický tenis s množstvom slajzov, na tráve je to účinné. Pokúsim sa na ňu čo najlepšie pripraviť.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Čepelová #Simona Halepová #Wimbledon 2015
Načítavajú sa športové výsledky...
Načítavajú sa športové výsledky...