Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schmiedlová vypadla už v prvom kole. Nestačila na favorizovanú Američanku

Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová prehrala v zápase 1. kola Wimbledonu s favorizovanou Američankou CoCo Vandeweghovou 4:6, 2:6.

29.06.2015 14:06
Karolína Schmiedlová Foto: ,
Karolína Schmiedlová.
debata

Schmiedlová nezačala dobre: okamžite prišla o servis a manko napokon už nezmazala až do konca vstupného setu. Na príjme sa nedostala ani len na zhodu. Na returne v druhom geme druhej časti neťažila Slovenka z pomerne sľubného náskoku 30:0 a čoskoro bola dolu 1:2 s brejkom. Navyše, Američanka pridala „poistku“ na príjme v piatom geme (4:1), brejk znova potvrdila a už neváhala.

„Vandeweghová v súlade s očakávaniami výborne servovala, nemala som ani jeden brejkbal. Je to známa strelkyňa. Ja som si podaním príliš nepomohla a celkovo ten môj výkon veru nebol nejaký úžasný. Bola som akási zakríknutá, mala som z nej na tomto povrchu trochu rešpekt. Samozrejme, že som sklamaná, po prehre v 1. kole grandslamového turnaja to ani nemôže byť inak. Dosť dlho som tu trénovala a zdalo sa mi, že mi to ide. Dnešný zápas však ukázal, že tráva predsa len nie je mojím prioritným povrchom. Čo už… Ideme ďalej. Dosť sa teším z priebežného návratu na antuku a následné americkú sériu na ‚harde‘,“ povedala Karolína Schmiedlová, ktorá sa najbližšie predstaví v Bukurešti a potom v Bad Gasteine.

Dvadsaťročná „Kajka“ Schmiedlová sa lúči hneď na úvod na štvrtej z ostatných piatich súčastí veľkej štvorky. Výnimkou pre ňu bolo januárové 2. kolo melbournských Australian Open. Účastníčka 3. kola parížskeho Roland Garros 2014 Schmiedlová hrala na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka tretí raz, ešte sa nedostala aspoň medzi najlepších 64 v hlavnej súťaži. Víťazka aprílového podujatia WTA International na tvrdom povrchu v hale v Katoviciach Kar.

Schmiedlová má londýnsku seniorskú zápasovú bilanciu 2:4, predvlani sa pri debute dostala do „main draw“ ako tzv. lucky loserka z kvalifikácie.

Zverenkyňa Milana Martinca Schmiedlová získala štartovné 29 000 libier pred zdanením a 10 bodov do počítačového poradia, v ktorom figuruje na 63. stupienku (bola už aj o dvadsať priečok vyššie). V All England Lawn Tennis and Croquet Clube sa ešte predstaví v debli s krajankou Dominikou Cibulkovou.

Dvadsaťtriročná 47. žena hodnotenia Vandeweghová bude v 2. kole čeliť úspešnej zo stretnutia Karolína Plíšková (ČR-11) – Irina Falconiová (USA).

Dvojhra žien – 1. kolo:
CoCo Vandeweghová (USA) – Karolína Schmiedlová (SR) 6:4, 6:2

debata chyba
Viac na túto tému: #Karolína Schmiedlová #CoCo Vandeweghovou
Načítavajú sa športové výsledky...
Načítavajú sa športové výsledky...