Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal požiadal ATP, aby jeho zápasy nerozhodoval Bernardes

Španielsky tenista Rafael Nadal požiadal Asociáciu tenisových profesionálov (ATP), aby na jeho zápasy neprideľovala brazílskeho empajrového rozhodcu Carlosa Bernardesa.

27.05.2015 12:53
debata
zväčšiť Rafael Nadal v debate s rozhodcom Carlosom... Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
Rafael Nadal, Carlos Bernardes Rafael Nadal v debate s rozhodcom Carlosom Bernardesom.

Dôvodom je roztržka medzi touto dvojicou počas februárového turnaja na antuke v brazílskom Riu de Janeiro.

„Rešpektujem ho, ale pre nás oboch teraz bude lepšie, ak sa aspoň určitý čas nevyskytneme spolu na jednom kurte,“ povedal 28-ročný Malorčan po svojom utorňajšom víťazstve 6:3, 6:3, 6:4 nad domácim držiteľom voľnej karty Quentinom Halysom v 1. kole dvojhry na parížskom antukovom grandslamovom Roland Garros.

Nadal vnímal arbitrovo správanie voči nemu v Riu ako necitlivé, keď požiadal o povolenie ísť sa prezliecť do šatne, ale dostal odpoveď, že iba za cenu výstrahy pre porušenie časového limitu. „Nevnímal som to ako férové,“ uviedol Španiel.

Roztržka medzi Nadalom a Bernardesom v Riu

Na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska, na ktorých sa Nadal usiluje o svoj jubilejný 10. celkový triumf, je nasadzovanie rozhodcov v kompetencii národnej federácie FFT. Tá v tejto súvislosti informovala, že síce nedostala príslušnú požiadavku, ale napäté vzťahy medzi Nadalom a Bernardesom sú vraj všeobecne známou záležitosťou a funkcionári ich nechcú vyhrocovať.

Hovorca ATP Simon Higson sa odmietol vyjadriť k politike prideľovania rozhodcov, označil to za internú záležitosť. Vo všeobecnej rovine mailom uviedol, že podobné žiadosti pomerne bežne prichádzajú od hráčov, ale aj od arbitrov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roland Garros #Carlos Bernades