Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kližan má úžasný štýl. Ale aj výkyvy, tvrdí o ňom jeho ďalší súper Simon

Francúzsky tenista Gilles Simon si dobre spomína na svoj predvlaňajší úspech proti Martinovi Kližanovi vo štvrťfinále na tvrdom povrchu v hale v holandskom Rotterdame.

25.05.2015 20:02
Martin Kližan Foto: ,
Martin Kližan.
debata

Zvíťazil vtedy z manka setu a brejku, keď sa jeho súper na 2. kolo parížskeho antukového grandslamového Roland Garros 2015 vzdal za stavu 7:6 (6), 3:6, 0:3.

„Poznáme sa už dlho, hoci sme proti sebe hrali len raz. Bol to náročný zápas a ak sa dobre pamätám, on odstúpil pre kŕče. Teraz budeme hrať na antuke a na tri získané sety, čo je možno v spomenutom kontexte dobré znamenie,“ s úsmevom podotkol tridsiatnik Simon nasadený ako dvanásty, citoval ho web We Love Tennis.

„Martin je nebezpečným súperom, disponuje množstvom zbraní. Má úžasný štýl a vie zaútočiť aj sa brániť. Dokáže predvádzať na kurte rôzne veci, ale občas s výkyvmi. Ja sa budem usilovať zahrať aspoň ako dnes, koncentrovať sa na to, čo treba robiť, a byť maximálne uvoľnený,“ skonštatoval niekdajší 6. muž svetového rebríčka Simon po víťazstve 3:6, 6:1, 6:2, 6:4 nad krajanom Lucasom Pouillem:

„Akoby som vždy začínal zle, zatiaľ čo Lucasovi to išlo, ale podarilo sa mi dostať sa cez to. Keď som sa v úvodnom geme vymanil zo stavu 0:40 pri mojom podaní, úplne to zmenilo vývoj. Ten prvý set bol pre mňa odkazom, že potrebujem pridať. Mohlo to dopadnúť aj horšie.“

Simon minulý týždeň odriekol štart v Nice pre problémy s hornou časťou chrbta, teraz k svojmu rozpoloženiu podľa denníka L'Equipe uviedol: „Spočiatku som mal určité obavy, ale ono to išlo. Keď už vstupujem na kurt, potom vždy s presvedčením, že budem v stave hrať. Myslím si, že za normálnych okolností to už bude len lepšie.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan #Gilles Simon