Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Serena urobila zrelé rozhodnutie. Je favoritkou

Kráľovnou New Yorku a Melbourne sa stala šesťkrát. Na londýnsky trón zasadla päť ráz. S Parížom jej to však neladí.

24.05.2015 09:00
Serena Williamsová Foto: ,
Serena Williamsová patrí aj na antuke vždy medzi hlavné favoritky.
debata

Titul z grandslamových turnajov si Serena Williamsová odniesla už devätnásťkrát. Úspech na Roland Garros je však pre svetovú jednotku skôr vzácnou výnimkou ako stereotypným pravidlom. Na najslávnejšej antuke sveta triumfovala len v rokoch 2002 a 2013. Napriek tomu je aj pred týmto ročníkom najväčšou favoritkou.

„Je neuveriteľná. Do Paríža si ide po jubilejný, dvadsiaty grandslamový titul,“ tvrdí legendárna Martina Navrátilová. „Samozrejme, po tridsiatke ide všetko ťažšie. Nemyslím si však, že Serena by začala zo svojho náskoku pred mladšou generáciou čosi strácať,“ dodáva žena, ktorá sa pýši osemnástimi úspechmi z turnajov veľkej štvorky.

Najväčšími konkurentkami mladšej zo sestier Williamsových budú Maria Šarapovová so Simonou Halepovou. Ruska v Paríži obhajuje titul a verí, že môže uspieť aj po tretí raz za posledné štyri roky. „Na antuke sa cíti skvele, je na nej šťastná. Myslím si, že môže opäť nechať všetky súperky za sebou,“ vraví pre ESPN Američanka Chris Evertová, ktorá dobyla Paríž osemkrát. Rešpekt vzbudzuje aj Češka Petra Kvitová – v tejto sezóne jediná premožiteľka Williamsovej. Američanka s ňou prehrala v semifinále turnaja v Madride, kde ju trápilo zranenie lakťa. Preň napokon odstúpila z nasledujúceho podujatia v Ríme.

„Myslím si, že som urobila zrelé rozhodnutie. V minulosti som taká rozumná nebola, čo sa mi neskôr vypomstilo. Na grandslame nemáte šancu, ak nie ste zdravotne v poriadku. Keby som nevynechala turnaj v Ríme, výrazne by som uškodila svojim šanciam nielen na Roland Garros, ale možno aj vo Wimbledone,“ vyhlásila 33-ročná rodáčka z Michiganu.

Ak ju nebude zranenie limitovať, môže v Paríži uzavrieť víťazný hetrik. V opačnom prípade však môže skončiť tak ako vlani. Už v 2. kole nestačila na Španielku Garbine Muguruzovú. „Nenávidím ten pocit, keď sa grandslam ešte len rozbieha a ja už končím,“ hnevala sa vtedy Williamsová. Aké emócie v nej vyvolá parížska antuka tento rok?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Roland Garros #Serena Williams