Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky nebudú nasadené, hrozia im napríklad Srbky

Slovenské tenisové reprezentantky vzhľadom na svoje terajšie postavenie v renkingu krajín v Pohári federácie družstiev žien podľa Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) nebudú nasadené pri žrebe ročníka 2016. Uskutoční sa v stredu 3. júna počas parížskeho antukového grandslamového Roland Garros.

21.04.2015 07:44
Daniela Hantuchová Foto: ,
Daniela Hantuchová.
debata

Slovenky sa prostredníctvom víkendového bratislavského triumfu 4:0 nad Švédkami udržali v II. svetovej skupine. Ak zvládnu jej februárové prvé a zároveň aj jediné kolo, zahrajú si o svetovú skupinu 2017. Ak nie, znova ich budú čakať záchranárske boje.

Nasadenú štvoricu na základe renkingu k 20. aprílu tvoria Austrália, Srbsko, Poľsko a Kanada, nenasadené kvarteto má zloženie Slovensko, USA, Bielorusko a Španielsko.

Dobrou správou pre tím okolo kapitána Mateja Liptáka je, že to značne pravdepodobne – matematicky presne na 87,5 % – vyzerá na domáci duel. Slovenky by určite hrali pred vlastnými fanúšikmi proti Austrálčankám, Srbkám aj Kanaďankám. V prípade Poľska by rozhodol dodatočný žreb. V SR by sa teda teoreticky mohli predstaviť Samantha Stosurová, Ana Ivanovičová, Jelena Jankovičová, Agnieszka Radwanská či Eugenie Bouchardová.

Účastníci II. svetovej skupiny Pohára federácie 2016 tenisových reprezentačných družstiev žien a ich terajšie postavenie v renkingu krajín podľa ITF:

Nasadené krajiny:
Austrália 9. – hralo by sa v SR
Srbsko 10. – hralo by sa v SR
Poľsko 11. – o výhode domáceho prostredia by rozhodol dodatočný žreb
Kanada 12. – hralo by sa v SR
-------------------------------------------
Nenasadené krajiny:
Slovensko 13.
USA 14.
Bielorusko 15.
Španielsko 16.

debata chyba
Viac na túto tému: #fedcup #slovenská fedcupová reprezentácia