Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kristína Schmiedlová postúpila v Čcheng-tu do finále Masters

Slovenská tenistka Kristína Schmiedlová uspela v sobotňajšom stretnutí semifinále na premiérovom mládežníckom "výberovom" turnaji ITF Junior Masters, ktorý v týchto dňoch prebieha na tvrdom povrchu v areáli Sichuan International Tennis Centre v čínskom Čcheng-tu. Sedemnásťročná Košičanka zdolala za 116 minút turnajovú "dvojku" Bielorusku Irinu Šimanovičovú 6:3, 3:6, 6:4.

04.04.2015 11:22 , aktualizované: 13:15
Kristína Schmiedlová Foto: ,
Kristína Schmiedlová.
debata

Slovenka sa vo finále stretne s úspešnejšou z dvojice Sü Š'-lin (Čína-1), Jil Teichmannová (Švaj.). Schmiedlová v rozhodujúcom treťom sete prehrala prvé tri hry. V nasledujúcich gemoch sa však dokázala vrátiť do zápasu a napokon zaslúžene triumfovala.

„Myslím si, že v prvom sete sme boli obe trochu nervózne. Každý singlový zápas je pre mňa niečím veľkým. Snažila som sa ukázať môj najlepší tenis a teším sa, že som dnes dokázala zvíťaziť,“ cituje portál itftennis.com Schmiedlovej vyjadrenie na pozápasovej tlačovej konferencii.

Jánom Sabovčíkom v rámci projektu Národného tenisového centra (NTC) trénersky vedená mladšia zo sestier Schmiedlových figuruje na 587. pozícii v seniorskom renkingu, medzi juniorkami je na 8. pozícii. V Číne štartuje po osem chlapcov a dievčat.

Dvojhra dievčat – semifinále:
Kristína Schmiedlová (SR) – Irina Šimanovičová (Biel.-2) 6:3, 3:6, 6:4 za 116 minút

Zostávajúci program semifinále:
Sü Š'-lin (Čína-1) – Jil Teichmannová (Švaj.)

debata chyba
Viac na túto tému: #Kristína Schmiedlová