Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šarapovová splnila mladej krajanke sen

Vyskočila do vzduchu, predviedla rýchlu otočku, tvár si skryla v dlani. Od slávnej súperky prijala gratuláciu a hlboké nádychy striedala s výdychmi. Momentu, ktorý práve prežila, nemohla uveriť.

27.03.2015 15:22
Daria Gavrilovová Foto: ,
Daria Gavrilovová.
debata

Začiatkom týždňa nazrela Daria Gavrilovová po prvý raz do elitnej stovky svetového rebríčka. Na jeho konci dosiahla ruská tenistka najväčšie víťazstvo v kariére. Na prestížnom turnaji v Miami zdolala v druhom kole Mariu Šarapovová. Jednu z najväčších favoritiek podujatia a dvojku renkingu WTA vyprevadila z Floridy po dvoch setoch 7:6 (4), 6:3.

„Nemôžem uveriť, že som sen premenila na skutočnosť. Po zdolaní Marie som túžila od dvanástich rokov, keď som ju videla vo finále Wimbledonu. Zdolala Serenu Williamsovú a v tom momente som si povedala: raz si s ňou chcem zahrať a zdolať ju. Táto predstava ma fascinovala,“ vravela v rozhovore pre oficiálnu stránku WTA moskovská rodáčka.

Šarapovovej skalp je pre Gavrilovovú obrovským úspechom. V Miami štartuje len vďaka voľnej karte, do včera nezdolala žiadnu hráčku, ktorá bola v momente zápasu vyššie ako na 35. mieste rebríčka. „V tomto roku som už hrala s Angelique Kerberovou či Simonou Halepovou. Obe som potrápila, čo mi dodalo sebavdôveru. Pred duelom s Mariou som vedela, že môžem uspieť,“ tvrdila Gavrilovová.

Cestu za víťazstvom jej päťnásobná finalistka turnaja v Miami (trofej nezískala ani raz) uľahčila pomerne veľkým množstvom nevynútených chýb. „Chýbal mi pokoj, v mnohých situáciách som reagovala zle,“ povzdychla si päťnásobná grandslamová šampiónka Šarapovová.

„Prehra ma samozrejme prekvapila. Netajím, že som očakávala postup do ďalšieho kola. Taký je však tenis, nie vždy zvíťazí favorit,“ dodala čoskoro 28-ročná Ruska.

Gavrilovová patrí medzi veľké talenty svetového tenisu. Pýši sa postom juniorskej svetovej jednotky či triumfom z dvojhry na US Open 2010. V začiatkoch seniorskej kariéry ju však pribrzdili zdravotné problémy. Na konci roka 2013 si roztrhla predný krížny väz v kolene a tak vynechala úvodnú polovicu lanskej sezóny. Po dlhotrvajúcej liečbe sa vrátila na turnaje ITF a šťastie skúšala v kvalifikáciách turnajov WTA.

Momentálne figuruje na 97. priečke rebríčka – vyššie v kariére dosiaľ nebola.

debata chyba
Viac na túto tému: #Maria Šarapovová #Daria Gavrilovová