Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kližan: Moje rozhodnutia nemajú s Mečířom nič spoločné

Pôjde slovenský daviscupový tím do stretnutia so Slovinskom v plnej sile? Otázka, na ktorú mohol dať odpoveď jediný muž, je vyjasnená.

02.03.2015 16:26
Martin Kližan, Miloslav Mečíř Foto: ,
Martin Kližan a Miroslav Mečíř.
debata (3)

Martin Kližan nečakane zmenil rozhodnutie. Po druhý raz v priebehu troch dní. Slovenská tenisová jednotka sa po prekvapujúcom kroku vynechať víkendové stretnutie napokon v Národnom tenisovom centre (NTC) predsa len objaví v úlohe hráča. A najväčšej opory tímu.

„Nad týmto rozhodnutím som premýšľal dlho. Uvedomil som si, že na zápas príde veľa mladých hráčov, ktorí potrebujú motiváciu,“ rozhovoril sa na tlačovej besede Kližan.

„Spomínam si, že ako mladý chalan som sa rád pozeral na Karola Kučeru či Dominika Hrbatého. Sledoval som ich práve počas súbojov v Davisovom pohári. Teraz som v ich situácii ja. Zakaždým, keď prídem na Sláviu, vidím v očiach detí radosť. Cítim preto za ne zodpovednosť. Nechcem sklamať ich ani tím,“ dodal bratislavský rodák.

Kližan pritom ešte pred štyrmi dňami oznámil, že na duel so Slovincami nenastúpi. Tenisová verejnosť považovala jeho rozhodnutie aj za prejav vzdoru voči kapitánovi tímu Miloslavovi Mečířovi. Pred časom mu prostredníctvom médií odkázal, že by mohol prepustiť svoje miesto niekomu inému. Odporúčal napríklad Hrbatého. „Keby bolo na mne, vedel by som si na kapitánskej stoličke predstaviť aj niekoho iného. Potrebovali by sme človeka, ktorý by nás vyburcoval,“ tvrdil Kližan.

Osobné spory s dvojnásobným grandslamovým finalistom však odmietol. „S Milošom nemajú moje rozhodnutia nič spoločné. Pri snahe reprezentovať zavážila aj výstavba tenisového centra v Košiciach. Na Slovensku je totiž málo ľudí, ktorí sú ochotní investovať do športu peniaze a tak si ich musíme udržať,“ vysvetlil Kližan, ktorý sa mal od piatka pripravovať v zámorí na turnaj v Indian Wells.

Pred osobnou kariérou však predsa len uprednostnil národné farby. „Vždy som reprezentoval rád a pre tím urobil maximum. Ľudia mi nemajú čo vyčítať. Mali by si tiež uvedomiť, že ma živí kariéra, nie Davisov pohár. Pre dlhší pobyt na Slovensku bude moja príprava na podujatie v Indian Wells veľmi biedna. V priebehu jeden a pol dňa si budem musieť zvyknúť na deväťhodinový časový posun a pripraviť sa na kvalitného súpera,“ upozornil Kližan.

Jeho návrat do tímu privítali aj ostatní členovia. „Som rád, že si to Martin rozmyslel. Jeho odmietavý postoj trochu zamiešal karty. Vnímam to však ako bežné veci, ktoré treba vyriešiť. Mojou úlohou je postaviť čo najsilnejší tím a s Martinom je jeho sila určite väčšia,“ okomentoval Mečíř.

„Nechcel by som sa týmto problémom zaoberať. Potrebujem sa sústrediť predovšetkým na seba, aby som bol pripravený získať pre tím dva body. Keby Martin nebol medzi nami, museli by sme si so vzniknutou situáciou poradiť. S jeho prítomnosťou je však naša šanca na víťazstvo určite vyššia,“ doplnil Lukáš Lacko, slovenská dvojka.

Stretnutie úvodného kola euroafrickej zóny Davisovho pohára medzi Slovenskom a Slovinskom sa uskutoční od piatka do nedele v bratislavskom NTC. Okrem Kližana s Lackom nominoval Mečíř na tento súboj aj Igora Zelenaya s Norbertom Gombosom. Čerstvý víťaz challengerového turnaja v Cherbourgu sa pripojil k tímu v pondelok poobede.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan #Lukáš Lacko #Miroslav Mečíř