Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Serena sa spýtala novinára, či sleduje dianie

Americká tenistka Serena Williamsová len pobavene zdvihla obočie, keď po svojom triumfe 6:3, 7:6 (5) nad Ruskou Mariou Šarapovovou v sobotňajšom finále dvojhry na grandslamových Australian Open v Melbourne dostala na tlačovej besede otázku, či už v minulosti prišla o fiftín za predčasnú oslavu.

31.01.2015 21:18
Serena Williamsová Foto:
Serena Williamsová vo finále Australian Open 2015.
debata

„Sledujete tenis?“ spýtala sa s úsmevom Serena. Na newyorských US Open 2011 sa jej vo finále stalo detto, napokon so Samanthou Stosurovou prehrala. Vtedy sa z empajru ozval verdikt „hindrance“, čiže vedomé vyrušenie súperky, pri brejkbale Austrálčanky.

Američanka sprevádzala svoj evidentne víťazný forhendový úder zvolaním na povzbudenie seba samej a rozhodkyňa Eva Asderakiová bola nekompromisná. Celá situácia bola o to vypätejšia, že Serena rok predtým na rovnakom turnaji v semifinále prehrala trestným bodom, keď sa vyhrážala čiarovej rozhodkyni Šino Curubučiovej napchatím loptičky do krku za zahlásenie prešľapu pri podaní v dueli s Belgičankou Kim Clijstersovou.

Tentoraz arbitrovala Alison Langová a na rozdiel od Asderakiovej („nepatrí medzi moje obľúbenkyne,“ priznala Američanka neskôr), ktorú rozčúlená Serena varovala, aby sa radšej nepozerala jej smerom, vyviazla iba s provokačným ďalším „come on!“ namiesto vážnejšej nevôle. Výkrik zaznel už bezpečne po konci fiftínu, líderka svetového rebríčka pridala zaťatú päsť.

„Len to dokazuje, že si to na dvorci užívam viac ako kedysi. Pred troma – štyrmi rokmi by sa to nestalo. Zostala by som v neporušenej bubline, koncentrovaná. Už sa však dokážem aj pobaviť. Vychutnávam si to a tak to aj chcem. Bez ohľadu na výsledok. Trochu som teda bola sarkastická. Netúžila som však po ďalšom trestnom bode, takže som si už dávala pozor,“ vyhlásila Serena.

debata chyba
Viac na túto tému: #Serena Williams #Australian Open 2015