Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Molčanovi tesne ušla v Melbourne trofej z juniorskej štvorhry

Slovenský tenista Alex Molčan a Poliak Hubert Hurkacz prehrali v piatkovom finále štvorhry juniorov na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open na tvrdom povrchu v Melbourne s domácim párom Jake Delaney, Marc Polmans za 54 minút tesne 6:0, 2:6, 8:10 (zápasový tajbrejk).

30.01.2015 11:55
Alex Molčan Foto:
Alex Molčan.
debata

V rozuzlení predviedli Molčan s Hurkaczom nádejný priebežný obrat z 5:7 na 8:7 a príjem, čoskoro však mali manko 8:9 a neodolali mečbalovej hrozbe.

SR teda nezískalo trofej z mládežníckej kategórie na veľkej štvorke ani na piaty finálový pokus po tom, ako sa Filip Horanský radoval v sezóne 2011 zhodou okolností tiež práve na južnej pologuli v debli s Čechom Jiřím Veselým.

„Asi počuť, že takto krátko po zápase prevláda sklamanie. Celkovo ma však dosiahnutie finále teší, je to môj zatiaľ najvýraznejší výsledok,“ povedal Alex Molčan pre agentúru SITA.

„V prvom sete sme hrali oveľa lepšie ako súperi, boli sme agresívnejší, utvárali sme si viac šancí a dostali sme sa na koňa. V druhom sete sa však oni aj s podporou publika chytili, začali viac tvoriť hru, nás tie okolnosti rozladili, ešte stále to však bolo okej. Zápasový tajbrejk už bol 50:50, platilo to aj za stavu 8:8. Pri skóre 8:9 sme sa ocitli pod tlakom, bolo to psychicky náročné aj vzhľadom na jednoznačnú atmosféru v prospech Austrálčanov,“ skonštatoval Alex Molčan, ktorý plánuje hrať s Hurkaczom aj na ďalších vrcholných podujatiach.

„Ďakujem v prvom rade celému NTC za vynikajúce zázemie na rozvoj. Okrem toho mojej rodine a sponzorovi, ktorého nebudem menovať, ale on vie, komu je táto vďaka adresovaná,“ vyhlásil Molčan.

Od 1. decembra 17-ročný hráč TK Slávia Agrofert STU Bratislava a programu NTC Molčan je nielen v metropole Viktórie pod trénerským dohľadom Ľubomíra Kurhajca. Pred AO triumfoval začiatkom roka v singli na Slovak Juniors Indoors v Senci.

Ľavoruký prešovský rodák Molčan je na 35. mieste v hodnotení ITF. Vo dvojhre na Australian Open 2015 prehral už v 1. kole s Američanom Taylorom Fritzom. V singli na Majors ešte nebol za 2. kolom juniorských súťaží (Australian Open aj Wimbledon 2014), v debli dosiaľ mal osobný rekord v podobe štvrťfinále vlaňajšieho Roland Garros s krajanom Martinom Blaškom. S ním si minulý rok v Melbourne zahral osemfinále debla.

Po Molčanovi ešte bude mať na tomto podujatí finálovú šancu Tereza Mihalíková, ktorá v piatok postúpila do súboja o mládežnícku trofej na medzinárodných otvorených majstrovstvách Austrálie 2015 vo dvojhre dievčat. Proti Britke Katie Swanovej nastúpi v sobotu o 1.00 h SEČ.

Štvorhra juniorov – finále:
Jake Delaney, Marc Polmans (Aus.) – Hubert Hurkacz, Alex Molčan (Poľ./SR-8) 0:6, 6:2, 10:8 (zápasový tajbrejk) za 54 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Australian Open 2015 #Alex Molčan #finále štvorhry juniorov