Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenská tenisová nádej Mihalíková postúpila do finále Australian Open

Slovenská tenistka Tereza Mihalíková zvíťazila v semifinále dvojhry junioriek na grandslamových Australian Open v Melbourne nad Belgičankou Greet Minnenovou 6:4, 7:5 a postúpila do finále. Súboj dvoch nenasadených hráčok trval 79 minút. Obe tenistky sa stretli vo vzájomnom súboji prvýkrát v kariére.

30.01.2015 07:28 , aktualizované: 09:18
Tereza Miháliková Foto:
Tereza Miháliková.
debata

Šestnásťročná rodáčka z Topoľčian Mihalíková sa vo finále stretne s lepšou zo súboja medzi Britkou Katie Swanovou (14.) a Maďarkou Dalmou Gálfiovou (5.). Poslednou slovenskou juniorkou s triumfom vo dvojhre na grandslamovom podujatí je Kristína Kučová, ktorá v roku 2007 uspela na US Open v New Yorku.

Mihalíková môže byť prvou Slovenkou, ktorá získa singlový juniorský titul na Australian Open. Doteraz bola vo finále len v roku 1999 Katarína Bašternáková, ktorá prehrala s Francúzkou Razzanovou.

„Tereza zvládla zápas vynikajúco najmä vďaka výbornej hre od základnej čiary a veľmi dobrému podaniu,“ komentoval na webe Slovenského tenisového zväzu postup svojej zverenky tréner Ján Studenič. „Z víťazstva mala veľkú radosť, ani si to nestihla vychutnať, hneď ju čakali povinnosti s médiami, po zápase nasledovala tlačová konferencia.“

Mihalíková figuruje na 56. priečke v tzv. juniorskom kombinovanom renkingu ITF. Postup do grandslamového finále je jej veľkým úspechom. Slovenka bola vlani spolu s Viktóriou Kužmovou a Tamarou Kupkovou členkou reprezentačného tímu do 16 rokov, ktorý si vybojoval striebro na MS ITF tejto vekovej kategórie, Junior Fed Cupe v mexickom San Luis Potosí. Presne v tomto zložení triumfovali v sezóne 2012 na MS družstiev dievčat do 14 rokov v českom Prostějove.

Členka TK Slávia SPU Nitra Mihalíková bola vlani aj vo finále štvorhry dievčat na newyorských US Open s Bieloruskou Verou Lapkovou, s ktorou minulý týždeň triumfovala na prípravnom podujatí v Traralgone.

Výsledok piatkového stretnutia semifinále dvojhry junioriek na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (19. januára – 1. februára, celková dotácia 40 miliónov AUD, tvrdý povrch Plexicushion):

Dvojhra junioriek – semifinále:
Tereza Mihalíková (SR) – Greet Minnenová (Belg.) 6:4, 7:5

debata chyba
Viac na túto tému: #Tereza Mihalíková