Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mihalíková je v semifinále Australian Open. Odmenou bol jahodový kokteil

Od vstupu do klubu, ktorého členmi sú aj veľké tenisové hviezdy, ju delia dve víťazstvá. Slovenská tenistka Tereza Mihalíková je blízko k veľkému úspechu. Na grandslamovom Australian Open si zahrá (v piatok ráno) v semifinále juniorskej dvojhry.

29.01.2015 18:30
Tereza Mihalíková, australian open, tenis Foto:
Tereza Mihalíková môže byť prvou Slovenkou, ktorá si odnesie prvenstvo z Austrálie.
debata

Šestnásťročná Topoľčianka nedala vo štvrťfinále šancu Kanaďanke Robillardovej-Millettovej a zvíťazila 6:2, 6:2. „Postup medzi najlepšiu štvoricu je mojím najväčším úspechom v kariére. Dosiaľ nimi boli finálové účasti v juniorskej štvorhre na US Open a striebro z majstrovstiev sveta družstiev hráčok do 14 a 16 rokov,“ tvrdí slovenská nádej.

Zverenku Jána Studeniča teší, že sa po dobrých výsledkoch zo štvorhry, dočkala úspechu konečne aj vo dvojhre. „Je to odzrkadlenie tvrdej práce,“ vraví Mihalíková. Za dobré výkony v Melbourne si už dopriala aj odmenu. „Dala som si na večeru jahodový kokteil,“ smeje sa.

Súperkou mladej Slovenky bude v boji o finálovú miestenku taktiež nenasadená Belgičanka Greet Minnenová. „Veľmi ju nepoznám. Dosiaľ sme spolu nehrali. Verím, že mám solídnu šancu na víťazstvo,“ tvrdí Mihalíková. Palce jej bude opäť držať početná skupina fanúšikov. „Zakaždým, keď prídem do hotela, zapnem si internet. Čaká na mňa veľa správ od rodiny i známych z Topoľčian. Za ich podporu som nesmierne vďačná,“ odkazuje domov Mihalíková.

V súboji s Minnenovou sa bude spoliehať predovšetkým na dobré podanie i pohyb. „Sú to moje prednosti. Naopak, najväčšou slabinou je skracovanie hry, ktoré mi zatiaľ vôbec nevychádzajú,“ povzdychne si premožiteľka turnajovej dvojky – Švajčiarky Teichmanovej.

Slovenská tínedžerka si každú minútu na kurtoch v Melbourne Parku užíva. „Na začiatku každého zápasu som síce nervózna, s postupom času však napätie zo mňa opadne. V prvom rade sa snažím o to, aby som si Australian Open vychutnala. Napokon, celý areál je krásny a ak budem mať možnosť, zakaždým sa do neho rada vrátim.“

Odísť by chcela v pozícii čerstvej šampiónky. Nadviadzala by tak na úspechy hviezd, akými sú niekdajšie svetové jednotky Viktoria Azarenková či Jelena Jankovičová.

Doplniť by taktiež mohla malú skupinu Slovákov, ktorí v minulosti zažili, ako chutí triumf z juniorskej dvojhry na grandslame. Pridať sa môže ku Karine Habšudovej, Martinovi Kližanovi a Kristíne Kučovej. Zatiaľ čo ženy ho získali na US Open (1991 resp. 2007), Kližan zažiaril na Roland Garros (2006).

Mihalíková tak môže byť prvou Slovenkou, ktorá si odnesie prvenstvo z Austrálie.

Slovenskí juniori v Melbourne

Dvojhra, semifinále: Mihalíková (SR) – Robillardová-Millettová (Kan.) 6:2, 6:2.
Štvorhra, semifinále: Hurkacz, Molčan (Poľ./SR-8) – Kecmanovič, Mmoh (Srb./USA-3) 6:7 (9), 7:6 (0), 10:2 (záp. tajbrejk).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Australian Open 2015 #Tereza Mihalíková #juniori