Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Serena má pomalší rozbeh. Môžem ju zdolať, verí Cibulková

Môže to byť súboj Dávida s Goliášom. Ale aj veľká bitka s prekvapujúcim koncom. Na jednej strane kurtu bude stáť drobné žieňa, ktorého vrcholom kariéry je finálová účasť na lanskom Australian Open. Z opačného konca sa naň bude dívať legenda s mohutnou postavou, pýšiaca sa osemnástimi grandslamovými titulmi a viac ako 200-týždňovým pobytom na poste svetovej jednotky.

27.01.2015 08:00
Dominika Cibulková Foto:
Na tohtoročnom Australian Open má Dominika Cibulková dôvod na radosť. Teraz ju čaká zatiaľ najťažšia prekážka.
debata (3)

Po víťazstvách nad Belgičankou Kirsten Flipkensovou, Bulharkou Cvetanou Pironkovovou, Francúzkou Alizé Cornetovou a Bieloruskou Viktoriou Azarenkovou čaká na Dominiku Cibulkovú najväčšia z veľkých výziev. V boji o melbournské semifinále (v noci z utorka na stredu) si zmeria sily so Serenou Williamsovou. Favoritka je jednoznačná – Američanka, ktorá triumfovala na Australian Open už päťkrát (2003, 2005, 2007, 2009, 2010).

Stretnutie Cibulkovej s Williamsovou sa v stredu nezačne pred 2.30 h SEČ. Na hlavnom dvorci Rod Laver Arena budú bojovať po tom, ako svoj štvrťfinálový duel v rovnakej polovici „pavúka“ absolvujú Američanky Venus Williamsová a Madison Keysová (1.00 h SEČ).

„Viem, v akej budem pozícii. Napriek tomu pôjdem na kurt s myšlienkou, že každý súper je zdolateľný. Ak by som od nej upustila, nemala by som v súboji so Serenou najmenšiu šancu na úspech,“ tvrdí slovenská tenisová jednotka.

Na voľný priechod víťazných myšlienok nemala Cibulková nárok ani v predošlých štyroch súbojoch, ktoré zviedla s mladšou zo sestier Williamsových. Uhrala v nich jediný set, dvakrát jej jedna z najvýraznejších postáv tenisovej histórie nadelila kanára. „Pravdou je, že so Serenou je každý duel extrémne náročný. Tohto roku však nie sú jej výkony v Melbourne obzvlášť presvedčivé,“ upozorňuje o osem rokov mladšia Cibulková.

Zatiaľ čo v úvodných dvoch kolách nemala Williamsová so súperkami (Belgičanka Alison van Uytvancková a Ruska Vera Zvonarevová) najmenšie problémy, v ďalších dvoch musela otáčať nepriaznivý vývoj. Ukrajinka Elina Svitolinová i Španielka Garbine Muguruzová-Blancová uchmatli favoritke zakaždým úvodný set.

Pomalší rozbeh štvornásobnej olympijskej víťazky by chcela využiť aj zverenka Mateja Liptáka. S podcenením Williamsovej však počítať nemôže. „To nesmiem pripustiť. Práve naopak, musím byť po celý čas ostražitá a zachovať si koncentráciu,“ vraví najväčšia favoritka na zisk trofeje. „Cibulková je nesmierne kvalitná hráčka. Napriek svojmu vzrastu udiera do lopty veľmi razantne. Má silu, jej hra je kompaktná. Navyše, v minulosti ma už takmer zdolala,“ dodáva 33-ročná tenistka.

Stalo sa tak pred dvoma rokmi v Miami, kde sa Cibulková ujala vedenia 1:0 na sety. V tej istej sezóne však od Sereny schytala aj najväčší výprask – v Ríme s ňou uhrala jediný gem.

V prípade, že by posledná slovenská nádej v Melbourne Parku v súboji so Serenou uspela, mohla by v zápase o postup do finále naraziť na jej staršiu sestru Venus. Tá sa v americkom derby stretne s mladučkou Madison Keysovou – nočnou morou Cibulkovej, s ktorou má zápasovú bilanciu 3:0.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Serena Williams #Australian Open 2015