Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nesmiem ju podceniť, už ma takmer zdolala, brojí svetová jednotka

Americká líderka svetového rebríčka tenistiek Serena Williamsová sa v pondelok v osemfinále grandslamových Australian Open v Melbourne revanšovala Španielke Garbine Muguruzovej-Blancovej (2:6, 6:3, 6:2) za debakel 2:6, 2:6 z 2. kola vlaňajšieho parížskeho Roland Garros, pred štvrťfinále proti Dominike Cibulkovej nestráca ostražitosť.

26.01.2015 09:56
Serena Williamsová Foto: ,
Serena Williamsová na Australian Open 2015.
debata

„Je to fakt kvalitná hráčka. S prihliadnutím na svoj vzrast udiera veľmi razantne a hrá dobre. Má silu, kompaktnosť, je to skvelá tenistka. Musím si zachovať koncentráciu a nesmiem súperku podceniť. Veď v minulosti ma už takmer zdolala. Chcem proti nej vyrukovať pripravená,“ skonštatovala na tlačovej besede miestna šampiónka zo sezón 2003, 2005, 2007, 2009 a 2010 Serena, jej slová sprostredkoval web turnaja.

Tridsaťtriročná držiteľka 18 singlových titulov z Majors má proti Bratislavčanke štatistiku 4:0. Predvlani ju v Miami prekonala 2:6, 6:4, 6:2 z manka 2:6, 1:4. Serena teraz nie je v 100-percentnom zdravotnom stave: „Chytila som nejakú virózu, ktorá sa tu vyskytuje. Bola som chorá. Nasadila som si vitamínovú kúru a podobné veci. Mám silný kašeľ, ale určite to dnes je menej vážne, ako bolo včera. Cítim sa trochu lepšie.“

Mladšej zo sestier Williamsových chvíľu trvalo, kým proti „strelkyni“ Muguruzovej-Blancovej našla recept a požadovanú úroveň hry: „Musela som odohrať najlepší z mojich doterajších zápasov na turnaji, inak by som už bola vonku. Nemohla som si počínať vo zvyšku duelu rovnako, pretože by to dopadlo ako na tom Roland Garros. Ona pálila ‚winnery‘ z oboch strán, dávala mi ich prakticky každým úderom, musela som teda zmeniť prístup. Dovtedy som je to hrala príliš do ruky. Už som však v dianí dostatočne dlho na to, aby som vedela, že keď treba vystupňovať výkon, tak treba vystupňovať výkon. Bola som odhodlaná aspoň tam nechať 1000 %, hoci by to aj neviedlo k obratu.“

Pre Cibulkovú môže byť štatistickým povzbudením, že Serena po vynechaní edície 2011 ani raz nebola čo i len v semifinále AO: najprv prehrala v osemfinále s Ruskou Jekaterinou Makarovovou, potom vo štvrťfinále s krajankou Sloane Stephensovou a napokon znova v osemfinále so Srbkou Anou Ivanovičovou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Serena Williams #Australian Open 2015