Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Luxemburčan už zdolal Agassiho i Nadala. Zaskočí aj Djokoviča?

Podľa papierových predpokladov mal z Melbourne odletieť pred niekoľkými dňami. Teórii a predpovediam expertov sa však vzoprel. V pondelok môže tenisový svet udiviť znovu.

25.01.2015 16:24
debata
Gilles Müller na Australian Open 2015. Foto: SITA/AP
Gilles Müller Gilles Müller na Australian Open 2015.

Do osemfinále mužskej dvojhry sa na Australian Open prebojovala hneď pätica nenasadených hráčov. K veľkým prekvapeniam sa zaradil aj Gilles Müller. Luxemburský dlháň vyradil na ceste medzi elitnú šestnástku turnaja už dvoch nasadených súperov. Po trinástke podujatia, Španielovi Robertovi Bautistovi-Agutovi, si poradil aj s Američanom Johnom Isnerom. Poslednú americkú nádej zdolal v troch setoch.

„Je nesmierne silný na podaní, skvele mu vychádzajú aj voleje. Už niekoľko rokov ho síce prenasledujú zranenia, no počas posledných šiestich mesiacov je v životnej forme. Zaslúži si obrovský rešpekt,“ vyhlásila o Müllerovi svetová jednotka Novak Djokovič.

Práve Srb, ktorý je najväčším favoritom na zisk titulu, bude ďalším súperom skúseného ľaváka. Ten ťaží najmä zo svojich 193 centimetrov. Napokon, v súboji s Isnerom, ďalším bombardérom, zviedol veľkú bitku na podaní. Pomer es vyznel 30 – 24 pre Američana. Po dvoch prehratých tajbrejkoch však nemal na postup nárok.

Napriek tomu, že Müller má už po tridsiatke, je momentálne vo svetovom rebríčku najvyššie v kariére – na 42. priečke. Na tohtoročnom Australian Open dosiahol svoj životný výsledok. Jeho doterajším maximom z Melbourne Parku bolo tretie kolo spred šiestich rokov.

Na turnajoch veľkej štvorky najvýraznejšie zažiaril na US Open, kde v roku 2008 okúsil atmosféru štvrťfinále. Z New Yorku si odniesol aj trofej pre víťaza – pred štrnástimi rokmi vyhral juniorskú dvojhru.

Hráč, ktorý dosiaľ nezískal na okruhu ATP ani jeden turnajový titul, už v minulosti prekvapil. K jeho najcennejším skalpom patria víťazstvá nad Andrém Agassim, Rafaelom Nadalom či Andym Roddickom.

Zaskočí aj Djokoviča?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Australian Open 2015 #Gilles Müller