Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súperka Dominiky Cibulkovej neprehráva ani so Serenou

Dosiaľ s ňou nikdy neprehrala. Zakaždým ju však na kurte poriadne trápi.

23.01.2015 17:02
Alizé Cornetová Foto: ,
Alizé Cornetová.
debata (4)

Ďalšou súperkou Dominiky Cibulkovej na tohtoročnom Australian Open bude z piatka na sobotu Alizé Cornetová. S Francúzkou doteraz odohrala tri zápasy a zakaždým nad ňou zvíťazila. Úvodné dva súboje však dospeli až do tretieho setu. V ostatnom vlani v Miami zlomila 25-ročná Cibulková svoju rovesníčku v tajbrejku prvého dejstva.

„Na zápas z Miami si spomínam. Cornetová je zakaždým náročnou súperkou. Má veľmi dobrý bekhend, s ktorým mi vie narobiť veľké problémy. Často ma ním vyháňa z kurtu. Je doležité, aby som túto jej zbraň eliminovala,“ upozorňovala Cibulková na silné stránky rodáčky z Nice.

Posledná slovenská zástupkyňa na úvodnom grandslame roka bola pred zápasom miernou favoritkou, no Cornetová už v minulosti viackrát prekvapila. Do piatka zdolala hráčky z najlepšej svetovej desiatky už sedemkrát. Vlani vyzrela na Simonu Halepovú i Agnieszku Radwanskú. Zaujímavosťou je, že trikrát vyhrala nad Američankou Serenou Williamsovou. So svetovou jednotkou má vzácne vyrovnanú bilanciu – 3:3.

Pred súbojom s Cibulkovou však bola vo vyhláseniach opatrná. „Teším sa na zápas s Dominikou. Je to veľká bojovníčka, nikdy sa nevzdáva. Srší z nej neuveriteľná energia. Uvedomujem si, že na to, aby som ju zdolala, musím predviesť svoj najlepší tenis,“ tvrdila médiám Cornetová, ktorej sa však na grandslamoch nezvykne dariť.

Jej kariérnym maximom je účasť vo 4. kole Australian Open 2009 a na lanskom Wimbledone. Vlani sa s Melbourne lúčila po treťom kole, v ktorom nestačila na Rusku Mariu Šarapovovú.

Lepšia z dvojice Cibulková – Cornetová si v boji o štvrťfinále zahrá s úspešnejšou zo súboja medzi Češkou Barborou Záhlavovou-Strýcovou a niekdajšou svetovou jednotkou z Bieloruska Victoriou Azarenkovou.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Alizé Cornetová #Australian Open 2015