Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková: Znovu som hladná po úspechu

Jej výkon pripomínal pamätné momenty spred roka. Na kurte bola dominantná, sebavedomá, súperke nedala dýchať. Dominika Cibulková (25) zvládla na ceste za obhajobou finálovej miestenky z lanského Australian Open hladko druhú prekážku.

22.01.2015 13:03
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková podáva v zápase proti Cvetane Pironkovovej.
debata (3)

Bulharke Cvetane Pironkovovej povolila len dve hry (6:2, 6:0). „Súperka bola nepríjemná. Na všetky jej útoky som však našla odpoveď,“ vravela slovenská jednotka v konferenčom hovore pre slovenské médiá.

Hrali ste lepšie než v prvom kole proti Flipkensovej?
Zrejme áno. Na kurte som sa cítila lepšie. Najväčší rozdiel bol v tom, že som naň nastúpila uvoľnenejšia. Navyše, súperku som veľmi dobre poznala a od úvodnej výmeny som vedela, čo chcem hrať.

Čo rozhodlo o vašom jednoznačom postupe?
Pironkovová síce hrala nepríjemne, no na všetky jej útoky som mala odpoveď. Bola som aktívna a chcela som si víťazstvo uhrať sama. Napriek tomu, že súperka vedela, do akých miest ju budem tlačiť, často len tipovala stranu, do ktorej nasmerujem úder. Veľmi dôležitú úlohu v tomto zohral tréner, ktorý ma upozornil, aby som sa prezentovala čo najvariabilnej­šou hrou.

Našli by ste na vašom skvelom výkone aj nejaké negatíva?
Žiadny zápas nie je bezchybný, zakaždým sa vyskytnú okamihy, s ktorými nie som spokojná. Taký prišiel aj za stavu 2:0 v prvom sete, keď som stratila podanie. Unáhlila som sa a doplatila na to. To sú však detaily, ktoré teraz nie sú podstatné.

Pri vašej lanskej ceste do finále ste začali súperkám nadeľovať kanárov taktiež od druhého kola. Vidíte v tom istú symboliku?
Nie, nesústreďujem sa ani na to, že v Austrálii obhajujem finálovú miestenku. To, čo som dosiahla vlani, bolo krásne. Teraz sa však koncentrujem len na najbližší zápas, na každú novú výzvu.

V Melbourne panujú v týchto dňoch vysoké teploty. Ako sa vyrovnávate s neľahkými podmienkami?
Horúčavy síce nie sú také dramatické ako vlani, no teplota vzduchu takmer štyridsať stupňov, čo nie je príjemné. Najmä v druhom sete som sa po dlhých výmenách viackrát zadýchala a snažila sa dopriať si čo najviac času na oddych. Aj preto ma teší, že som sa z kurtu dostala pomerne rýchlo.

Pomôžu vám ušetrené sily v ďalšom priebehu turnaja?
Samozrejme, pri takých horúčavách je nesmierne dôležité ukončiť zápas čo najrýchlejšie. Verím, že ušetrenú energiu využijem už v najbližšom súboji.

V ňom si zmeriate sily s Alizé Cornetovou, ktorú ste v predošlých troch dueloch zdolali. Čo bude na Francúzku platiť?
Priznám sa, že si pamätám len náš posledný zápas z minulého roka v Miami. Cornetová je náročnou súperkou. Má veľmi dobrý, priamy bekhend. Dokáže mi ním narobiť problémy, často ma vďaka nemu vyháňa z kurtu. A to nesmiem dopustiť.

zväčšiť Dominika Cibulková dovolila Cvetane... Foto: SITA/AP, Rob Griffith
Dominika Cibulková, Cvetana Pironkovová Dominika Cibulková dovolila Cvetane Pironkovovej len dve hry.

Nastupujete na zápasy so súperkami, s ktorými máte pozitívnu bilanciu, s väčším sebavedomím?
Myslím, že nie. Napokon, ani na stretnutia s hráčkami, ktoré som predtým nikdy nezdolala, nejdem v porazeneckej nálade. Navyše, každý zápas je iný, a tak sa na štatistiku nemôžem spoliehať.

Na tribúnach Hisense arény bolo vo štvrtok množstvo slovenských fanúšikov. Potešil vás pohľad do hľadiska?
Diváci boli skvelí, pomerne veľký dvorec solídne zaplnili. Nesedeli len na miestach, na ktoré pražilo slnko. Viackrát som si na tribúnach všimla slovenské vlajky i povzbudzovanie. Teší ma, že som ľuďom urobila radosť.

Ste momentálne v najlepšej forme od apríla minulého roka, keď sa vám prestalo dariť?
Nerada by som sa vracala do druhej polovice minulej sezóny. Myslím len na to, že mám za sebou výbornú prípravu a som opäť hladná po úspechu. Navyše, aj psychicky som na tom dobre. Otázne je, ako sa vyrovnám s novou situáciou, v akej som sa ocitla.

Mnohí tenisti majú dlhoročné rituály. Ktorých sa v Melbourne pridržiavate vy?
Dodržiavam určité drobnosti, ktoré mi priniesli šťastie aj vlani. S tímom chodíme zakaždým do tej istej reštaurácie, v šatni mám rovnakú skrinku ako minulý rok. Snažím sa to však udržať na ľahkej úrovni. Nechcem, aby to prerástlo v niečo šialené (smiech).

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Australian Open