Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Páľave odolala. Neobľúbenej tínedžerke nie

Vlani si splnila sny. Prebojovala sa do grandslamového finále, rok zakončila v spoločnosti desiatich najlepších hráčok planéty. Do novej sezóny však vykročila nesprávnou nohou.

06.01.2015 11:26
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata

Dominika Cibulková má za sebou úvodnú previerku začínajúceho sa roka. S turnajom v Brisbane sa slovenská tenisová jednotka rozlúčila už po úvodnom kole. Nestačila na americkú tínedžerku Madison Keysovú, ktorej podľahla vo dvoch setoch. Minulý rok to v hlavnom meste Queenslandu dotiahla do štvrťfinále, v ktorom ju zastavila svetová jednotka Serena Williamsová.

„Nemôžem si nič vyčítať. Len priznať, že súperka hrala výborne, takmer bezchybne. A vtedy je to naozaj náročné,“ vravela Cibulková. pre denník Pravda.

S tridsiatkou rebríčka WTA odohrala tretí zápas v kariére a po tretí raz prehrala. „Keysová mi vôbec nesedí. Jej štýl hry je založený na kvalitnom podaní a rýchlom ukončení výmeny. Bola som na to pripravená, ale kvalitu jej servisu som nemohla ovplyvniť. Vďaka nemu získala veľa bodov,“ popisovala priebeh duelu finalistka lanského Australian Open.

Popri kvalitnej súperke sa musela Cibulková pri vstupe do novej sezóny vysporiadať aj s extrémnym počasím. Zatiaľ čo na Slovensku klesá ortuť teplomera pod nulu, v Austrálii panujú cez deň takmer štyridsaťstupňové horúčavy.

„Prvé tréningy boli naozaj ťažké. Nie je príjemné behať v takej páľave. Postupne som si však na podmienky zvykla, aj keď s takýmito horúčavami sa mi vyrovnáva ťažko,“ povzdychla si bratislavská rodáčka, ktorá v pondelok opustila najlepšiu svetovú desiatku. Nahradila ju v nej Ruska Jelena Makarovová.

Do elitnej spoločnosti by sa však chcela najlepšia slovenská tenistka minulého roka čo najskôr vrátiť. Pomôcť by jej k tomu mala aj kvalitná príprava, ktorú opäť absolvovala na Floride – vo svetoznámej akadémii Chris Evertovej. „Pracovali sme na viacerých veciach. Najmä na servise, čo sa prejavilo aj v zápase s Keysovou. Úspešnosť prvého podania som si udržala nad sedemdesiatimi percentami, čo je na moje pomery skvelé číslo. Nepodcenili sme, samozrejme, ani kondíciu, o ktorú sa môžem znovu oprieť,“ prezradila 25-ročná praváčka.

K úspešným výsledkom by mal Cibulkovej pomôcť aj dobrý zdravotný stav. Začiatok roka ju zastihol v absolútnej pohode. „Cítim sa fit. Veľký podiel má na tom moja fyzioterapeutka Iveta Stanková, ktorá opäť odvádza skvelú robotu,“ pochválila jednu z členiek svojho tímu.

Cibulková zostáva až do štartu prvého grandslamu sezóny v Austrálii. V utorok sa presunula do Sydney, kde ju od budúceho týždňa čaká ďalší turnaj. Vlani sa s ním lúčila už po prvom kole, keď nestačila na Nemku Angelique Kerberovú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková