Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer si zahral v Zürichu s Wawrinkom pre deti v Afrike

Švajčiarska tenisová hviezda Roger Federer si spestril záver vydareného roka exhibíciou s kolegom z víťazného daviscupového tímu Stanom Wawrinkom.

22.12.2014 09:53
Roger Federer, Stan Wawrinka Foto: ,
Roger Federer a Stan Wawrinka s umelcami po exhibícii Zápas pre Afriku.
debata

V Zürichu sa predstavili 11 tisícom fanúšikom v charitatívnom Zápase pre Afriku. Tamojším deťom pomohli získať 1,3 milióna frankov.

Sedemnásťnásobný grandslamový víťaz Federer založil nadáciu podporujúcu chudobné africké deti v roku 2003 a nedeľná exhibícia bola druhá, ktorú na rodnom území usporiadal. Pred štyrmi rokmi sa predstavil so Španielom Rafaelom Nadalom a teraz opäť vyhral – Wawrinku zdolal 7:6 a 6:4.

„Afrika je môj druhý domov a veľmi pre mňa znamená,“ povedal Federer, ktorého matka je z Juhoafrickej republiky. Nadácia pomáha chudobným deťom zo šiestich juhoafrických krajín a len tento rok sa dočkalo podpory 136 000 z nich. Do roku 2018 by malo číslo dosiahnuť rovného milióna.

Federer poňal večer v zürišskom Hallenstadione nielen športovo, ale priblížil divákom aj život v Afrike. „Javiskom je tenisový kurt,“ povedal na privítanie. Sám sa na konci zapojil do tanca. „Bol som hrozne nervózny, viac než pred finále. Nie je nič horšie, ako keď sa takáto akcia nepodarí,“ priznal hlavný aktér.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Stan Wawrinka