Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kristína Schmiedlová získala v Antalyi prvý seniorský titul

Slovenská tenistka Kristína Schmiedlová získala svoj prvý seniorský singlový titul. V nedeľňajšom finále dvojhry na podujatí ITF SPX Women's Cup v tureckom rezorte Antalya - Kaya Belek (dotácia 10 000 USD, antuka vonku) zvíťazila nad Rumunkou Irinou-Mariou Barovou nasadenou ako treťou suverénne 6:3, 6:2.

23.11.2014 11:38
Kristína Schmiedlová Foto: ,
Kristína Schmiedlová.
debata

Nadviazala tým na nedávny osemfinálový úspech 6:3, 6:0 z rovnakého dejiska. Aj minulý týždeň dokráčala až do finále, v ňom však neuspela.

Sedemnásťročná Košičanka je mladšou sestrou slovenskej fedcupovej reprezentantky Karolíny Schmiedlovej. V seniorskom svetovom rebríčku WTA dosiaľ najvyššie bola na 1051. pozícii, medzi juniorkami sa nachádza na 7. priečke v tzv. kombinovanom renkingu ITF napríklad aj zásluhou preniku až do finále tohtoročnej wimbledonskej súťaže dievčat.

Zverenkyňa Ľubomíra Kurhajca v rámci programu Národného tenisového centra (NTC) Kristína Schmiedlová je členkou TK Mladosť Košice. V piatok ju v neprítomnosti už druhý raz vyhlásili za Juniorku roka v SR v bilančnej ankete Slovenského tenisového zväzu (STZ).

Dvojhra – finále:
Kristína Schmiedlová (SR) – Irina-Maria Barová (Rum.-3) 6:3, 6:2

debata chyba
Viac na túto tému: #Kristína Schmiedlová