Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O Davisov pohár zabojuje aj Federer

Tenisové Švajčiarsko si odfúklo. Francúzsko spozornelo o čosi viac. Do boja o Davisov pohár sa predsa len zapojí aj Roger Federer.

21.11.2014 09:00
Federer, Wawrinka, Lammer Foto: ,
Švajčiarska radosť. Roger Federer gratuluje k víťazstvu Stanislasovi Wawrinkovi, vpravo Michael Lammer.
debata

Svetová dvojka nastúpi vo finále prestížnej tímovej súťaže napriek bolestiam chrbta, ktoré jej nedovolili počas minulého víkendu vyzvať Novaka Djokoviča na londýnskom Turnaji majstrov. „Som naozaj šťastný, že môžem pomôcť tímu. Liečba sa uberá správnym smerom a tak verím, že budem na prvý zápas pripravený,“ vravel sedemnásťnásobný grandslamový šampión novinárom na tlačovej besede v Lille, kde dnes odštartuje veľké finále.

Prvým Federerovým súperom bude Gael Monfils. Svetová devätnástka odohrala dosiaľ so Švajčiarom desať zápasov, vyhrala dvakrát. Naposledy favorita potrápila na tohtoročnom US Open, keď mu vzdorovala v päťsetovej bitke.

Na úvodný dnešný zápas nastúpi Jo-Wilfried Tsonga a Stan Wawrinka. Papierové predpoklady opäť hovoria v prospech hosťujúceho hráča, ktorý je v rebríčku ATP na štvrtom mieste – o osem priečok vyššie ako Tsonga, ktorý však vedie vo vzájomných zápasoch 3:2. Bilancia na antuke, ktorú si Francúzi zvolili na finále, je však vzácne vyrovnaná –2:2.

„Vieme, že favoritom je súper. My sa však musíme sústrediť len na seba. Potrebujeme podať skvelý výkon a predviesť fanúšikom prvotriedny tenis. Nič iné nesmieme riešiť,“ upozorňuje francúzska jednotka.

Domáci sa naposledy predstavili vo finále Davisovho pohára v roku 2010, keď podľahli Srbom (2:3). Zo zisku trofeje sa tešili pred trinástimi rokmi, keď v Melbourne zdolali domácu Austráliu. Bilancia Švajčiarov je o poznanie chudobnejšia. Atmosféru finále si užili dosiaľ len raz – v roku 1992 prehrali s hviezdnym americkým výberom, v ktorom nechýbali Sampras, Agassi, McEnroe a Courier. Dejiskom tohtoročného finále je futbalový štadión v Lille. Na tribúny by sa malo dostať približne 27-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Davisov pohár