Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulkovej stačí na postup set alebo dvojsetová prehra najviac o 4 gemy

Slovenskej tenistke Dominike Cibulkovej stačí vo štvrtkovom zápase s Nemkou Andreou Petkovicovou (približne po 19.45 h SEČ) jeden set alebo dvojsetová prehra najviac o štyri gemy na istotu postupu zo základnej skupiny Sredec do sobotňajšieho semifinále koncosezónneho podujatia WTA Tournament of Champions na tvrdom povrchu v hale Arena Armeec v bulharskej Sofii.

30.10.2014 12:57
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata

Pri možnej konštelácii troch hráčok so zápasovou bilanciou 2:1 a pomerom setov 4:2 (ak by Slovenka prehrala 0:2 a v piatok by Španielka Carla Suárezová-Navarrová zvíťazila 2:0 nad Bulharkou Cvetanou Pironkovovou) by rozhodovala percentáž gemov.

Cibulková momentálne má rozdiel gemov +8, Petkovicová –2. Pri dvojsetovej prehre Cibulkovej dovedna o 4 gemy by tieto údaje boli +4, resp. +2, čo by určite znamenalo jej lepšiu percentáž gemov (pričom prípadných dvakrát +3 by nemohlo viesť k matematickej prevahe Slovenky – rozhodli by o tom doslova tisíciny). Suárezová-Navarrová by sa prostredníctvom triumfu 2:0 na sety nad Pironkovovou dostala prinajhoršom na +6.

K postupovým ambíciám Cibulková povedala: "Doteraz som nerozmýšľala nad tým, či postúpim alebo nie. Chcela som len vyhrať najbližší zápas, ukázať dobrý tenis a mať z toho radosť. Nechcem teraz myslieť na to, koľko gemov ešte musím vyhrať, aby som postúpila. Nesmie ma to zväzovať. Postačí mi, ak si zachovám to dobré z mojich doterajších výkonov v Sofii. Teším sa.“

Ak Cibulková prehrá s Petkovicovou 0:2 na sety a mala by horšiu percentáž gemov ako Nemka, ešte stále by sa mohla dočkať pomoci od Pironkovovej v podobe zisku aspoň setu proti Suárezovej-Navarrovej.

Tabuľka skupiny Sredec:
1. Cibulková 2 2 0 4:0 26:18 4
2. Suárezová-Navarrová 2 1 1 2:2 21:17 2
3. Petkovicová 2 1 1 2:2 17:19 2
4. Pironkovová 2 0 2 0:4 16:26 0

Legenda: poradie, meno, zápasy, víťazstvá, prehry, sety, gemy, body.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Andrea Petkovicová