Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal po prehre s tínedžerom ide na operáciu a končí sezónu

Španielsky tenista Rafael Nadal stroskotal na turnaji v Bazileji nečakane už vo štvrťfinále, kde bol nad jeho sily ešte len sedemnásťročný Chorvát Borna Čorič.

24.10.2014 21:59
Borna Čorič Foto: ,
Borna Čorič.
debata

Druhý nasadený hráč, ktorý v posledných týždňoch užíva pre zápal slepého čreva antibiotiká, prehral so 124. tenistom svetového rebríčka 2:6, 6:7.

Proti Čoričovi začal Nadal v Bazileji katastrofálne a rýchlo prehrával 0:5. Hrozbu kanárika síce odvrátil, prvý set ale za 35 minút stratil. V druhom dejstve sa hra vyrovnala, obaja tenisti si držali podanie a rozhodol až tajbrejk. V ňom ako prvý pri svojom podaní zaváhal Nadal a Čorič potom premenil hneď prvý mečbal.

Nadal po vyradení oznámil, že pôjde na operáciu slepého čreva a nebude štartovať na Turnaji majstrov. Tretí hráč svetového rebríčka spresnil, že chirurgický zákrok podstúpi 3. novembra, čo pre neho znamená koniec sezóny. Záverečné podujatie sezóny v Londýne sa začne 9. novembra.

Nadala zápal slepého čreva trápi už niekoľko týždňov. Doteraz operáciu odďaľoval antibiotikami a dúfal, že sezónu dohrá. Po piatkovej prehre sa ale rozhodol už nič neodkladať. „Nebudem hrať v Paríži ani v Londýne, nie som schopný poriadne súťažiť,“ povedal dvadsaťosemročný rodák z Mallorky.

Štrnásťnásobný grandslamový šampión už počas piatka zverejnil, že nepôjde budúci týždeň na turnaj série Masters v Paríži. Usporiadateľom sa ale ospravedlnil z osobných dôvodov a nie zo zdravotných. Otázku Turnaja majstrov nechával stále otvorenú. Jeho strýko a tréner Toni Nadal pritom už v polovici minulého týždňa vylúčil, že by mohol v Londýne štartovať.

Dvojhra – štvrťfinále:
Borna Čorič (Chor.) – Rafael Nadal (Šp.-2) 6:2, 7:6 (4)

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #bazilej #Borna Čorič