Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kližan na tento rok dohral, v nedeľu letí za fyzioterapeutom

Slovenský tenista Martin Kližan v tejto sezóne zo zdravotných dôvodov už dohral. Nebude štartovať v kvalifikácii v Paríži-Bercy ani 3. - 9. novembra na bratislavskom challengeri Slovak Open, na ktorý by ako člen Top 50 potreboval voľnú kartu.

24.10.2014 09:38
Martin Kližan Foto: ,
Martin Kližan.
debata

„V nedeľu letím na Tenerife za známym fyzioterapeutom Michalom Novotným, zostanem tam deväť dní, uňho na klinike sa chcem doliečiť,“ povedal 25-ročný Bratislavčan pre denník SME.

Kližan tento týždeň v španielskej Valencii hral napriek problémom so zápästím dominantnej ľavej ruky. V 1. kole zdolal 16-ročného amerického držiteľa voľnej karty Stefana Kozlova, na osemfinále však už nenastúpil: „Videl som, že v 1. kole mám dobrý žreb. Chcel som to využiť, aj keď som sa ešte nedoliečil. Získal som 45 bodov do rebríčka, no ďalej som už nemohol pokračovať. Ak by som v tom 1. kole mal silnejšieho súpera, asi by som po 2 – 3 gemoch zápas skrečoval. Mladík Kozlov však bol pomerne ľahký súper. Trochu som zariskoval, hral som s bolesťami. Pred zápasom som si zobral tabletku. Informoval som sa u lekára a sám som sa rozhodol, že idem hrať.“

Nováčika roka 2012 na hlavnom profesionálnom okruhu Kližana motivovala najmä šanca dostať sa medzi nasadených v súvislosti s januárovými melbournskými grandslamovými Australian Open: „Do Valencie ma pritiahli body do rebríčka. Istotu teraz nemám, ale aspoň som to skúsil.“ Držiteľ dvoch singlových titulov aktuálne figuruje presne na 32. pozícii v prepočtovej online verzii renkingu, do tohto týždňa vstupoval na 37. mieste.

Kližan vyslovil spokojnosť so sezónou, v ktorej musel vynechať dovedna 2 – 3 mesiace pre zranenia či choroby, ale aj získal svoj druhý singlový titul na úrovni World Tour (Mníchov) či zdolal Španiela Rafaela Nadala. „Ak zostanem zdravý a budem pokračovať vo výkonoch ako naposledy na sérii turnajov v Ázii, tak sa v roku 2015 môžem dostať do Top 10. Verím si, že mám na to, aby som splnil tento cieľ,“ uviedol zverenec Martina Damma a predznamenal, že má záujem o pokračovanie spolupráce so spomenutým českým koučom. Koncom novembra za ním odletí na Floridu na medzisezónnu prípravu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan