Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mexiko doprialo slovenskému tenisu strieborný lesk

Zdá sa, že slovenský ženský tenis sa o svoju budúcnosť obávať nemusí. Po účasti Kristíny Schmiedlovej v tohtoročnom finále wimbledonskej juniorky, na seba upozornili aj slovenské reprezentantky do 16 rokov.

01.10.2014 08:22
tenis, tenisová raketa, tenisová loptička Foto:
Ilustračné foto
debata

V tohtoročnej edícii Pohára konfederácie dokráčali až do finále. V Mexiku postupne zdolali Francúzsko, Egypt, Japonsko a Maďarsko. Nestačili len na Američanky, ktorým v boji o zlato podľahli 0:3 na zápasy.

„Na finálový turnaj sme sa kvalifikovali vďaka piatemu miestu z majstrovstiev Európy. Na základe toho nás v Mexiku zaradili medzi nenasadené tímy. Napriek tomu sme verili, že môžeme dosiahnuť veľký úspech, čo sa napokon aj splnilo,“ vravel na tlačovej besede kapitán slovenského tímu Daniel Čálik.

Jeho zverenkyne Viktória Kužmová, Tereza Mihalíková a Tamara Kupková narazili hneď v úvodnom kole na Francúzky – trojky turnaja. „Práve víťazstvo nad nimi nám dodalo obrovské sebavedomie. Dovtedy nám loptičky na tréningoch lietali tak, ako sa im zachcelo. Čiastkový úspech nás však nabudil,“ tvrdí Čálik.

Slovensky si verili aj vo finále s Američankami. Napokon, pred dvomi rokmi ich na majstrovstvách sveta v kategórii do 14 rokov zdolali a v Prostějove napokon dokráčali až k titulu. Tentokrát však nemali šancu. Napriek tomu, že sa mohli oprieť aj o podporu mexického publika. „Domáci nám držali palce, boli na našej strane. Atmosféra bola vskutku výborná,“ opísal Čálik.

Pre trojicu dievčat bol turnaj v Mexiku rozlúčkovou akciou. Veria, že najbližšie sa opäť stretnú vo fedcupovom tíme – v tom seniorskom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tenisové reprezentantky do 16 rokov