Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Teplomer, tlakomer, nevoľnosť. Serena opäť nedohrala. Čo ju sužuje?

Do úst jej vložili teplomer, na ľavú ruku navliekli tlakomer, čelo jej obopínali ľadové obklady. Z tváre sa dalo poľahky vyčítať trápenie, bolesť či nevoľnosť. Zrejme nikoho neprekvapilo, že po chvíli vstala, podala si ruku so súperkou i rozhodkyňou a za pomoci zdravotníkov a podporného potlesku fanúšikov opustila kurt.

23.09.2014 16:18
Serena Williamsová Foto:
Serena Williamsová.
debata (1)

Čo sa deje so Serenou Williamsovou? Túto otázku si po utorku opäť kladú tenisoví experti i fanúšikovia. Pôsobenie svetovej jednotky na takmer dva a pol miliónovom turnaji v čínskom Wu-chane ukončili zdravotné problémy. Američanka sa v súboji druhého kola s Francúzkou Alizé Cornetovou ujala vedenia 6:5 a po zmene strán mala ísť podávať na víťazstvo v úvodnom sete.

Najväčšia favoritka na zisk titulu si však už raketu do rúk nevzala. Zostala sedieť na lavičke – s hlavou sklonenou k zemi a po chvíli i v opatere lekárov. Napriek ich snahe musela osemnásťnásobná grandslamová šampiónka duel po hodine a piatich minútach skrečovať. „Dôvodom jej odstúpenia je viróza,“ uviedla oficiálna stránka WTA.

„Ospravedlňujem sa všetkým fanúšikom vo Wu-chane. Točila sa mi hlava a cítila som nevoľnosť. V zápase som skrátka nedokázala pokračovať,“ uviedla Williamsová, pre ktorú bol súboj s Cornetovou prvým po US Open.

Trápenie Sereny vo Wu-chane.

Na poslednom grandslame sezóny pred dvoma týždňami triumfovala s obrovským prehľadom. V siedmich zápasoch nestratila ani set a žiadnej zo súperiek nepovolila uhrať v jednom dejstve viac ako tri hry. Napravila si tak chuť po predošlých neúspechoch na turnajoch veľkej štvorky a zdalo sa, že je opäť vo výnimočnej forme.

Legenda svetového tenisu však teraz svojich priaznivcov vystrašila – opäť po necelých troch mesiacoch. V druhom kole štvorhry slávneho Wimbledonu sa totiž po kurte tackala, pri podaní nebola schopná dostať loptičku cez sieť.

Problémom pre ňu bolo i udržanie lopty v ruke. Spolu so sestrou Venus musela napokon zo zápasu s Nemkou Kristine Barrosiovou a Švajčiarkou Stefanie Vögeleovou za stavu 0:3 odstúpiť. Stalo sa tak po tom, ako Serena predviedla štyri dvojchyby v rade a o jej spôsobilosti pokračovať v stretnutí začal pochybovať i hlavný rozhodca.

Serena vo Wimbledone 2014.

Médiá ju ihneď začali podozrievať z opitosti. Niektorí novinári špekulovali o tom, či nie je americká hviezda tehotná. „Zrejme ešte nikdy nebol niektorý zo šampiónov priamo na dvorci v takom zdecimovanom stave. Navyše, pred miliónmi divákov,“ napísal denník The Mirror. Serena však všetky dohady vtedy odmietla.

"Mám zlomené srdce z toho, že som nemohla na tomto turnaji pokračovať. Štvorhru totiž milujem. Ráno som si myslela, že sa azda pozviecham, ale viróza bola silnejšia ako ja,“ odkázala novinárom i fanúšikom.

Po pomerne krátkom čase sa však opäť vynára otázka, čo sa s 32-ročnou tenistkou deje. Sú za jej odstúpeniami len náhle nevoľnosti alebo sú zdravotné problémy jednej z najlepších hráčok tenisovej histórie podstatne vážnejšie?

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Serena Williams