Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková necítila zemetrasenie v Tokiu, teší ju úspešný vstup

Slovenskú ženskú tenisovú jednotku Dominiku Cibulkovú v utorok v japonskom Tokiu nezastavilo ani zemetrasenie na ceste za prvým víťazstvom od 4. augusta z Montrealu.

16.09.2014 10:19 , aktualizované: 10:58
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata

Trinástka svetového rebríčka nasadená ako šiesta zdolala za 74 minút Belgičanku Kirsten Flipkensovú 6:1 a 6:3. Otrasy s magnitúdou 5,6 stupňa zasiahli severnú časť japonskej metropoly a cítiť ich bolo aj v tenisovom areáli turnaja Pan Pacific Open (dotácia 1 000 000 USD, tvrdý povrch Deco Turf). Cibulkovej duel práve vrcholil, hral sa záverečný gem stretnutia. „Ani som to necítila. Ľudia okolo sa začali rozprávať a ja som vôbec netušila, čo sa deje. Povedal mi to až empajrový rozhodca. Nič také som ešte nezažila,“ priznala pre oficiálny web okruhu WTA 25-ročná Cibulková.

Slovenskú tenistku veľmi potešil úspešný výsledok z Tokia, predtým sa naposledy z víťazstva radovala v úvode augusta v kanadskom Montreale nad domácou Francoise Abandovou, odvtedy ťahala sériu štyroch prehier. „Veľmi, veľmi sa teším z toho, že som utorkový duel zvládla. Posledné dva mesiace som mala veľmi náročné. Nehrala som tak dobre, ako by som si priala. Na kurte som sa necítila dobre,“ uviedla Dominika Cibulková.

Cibulkovú čaká v osemfinálovom druhom kole Američanka CoCo Vandeweghová. Slovenka má v Tokiu istotu finančnej prémie 11 681 dolárov a 55 bodov do príslušného rebríčka WTA. Utorkový zápas bol pre ňu prvým od nečakanej augustovej prehry v 1. kole newyorských grandslamových US Open s 15-ročnou domácou držiteľkou voľnej karty Catherine Bellisovou. „Teší ma dobrý štart v Ázii. Už na tréningoch som sa cítila fajn a darilo sa mi aj v zápase,“ dodala slovenská tenistka.

Nedarilo sa však Daniele Hantuchovej, ktorá prehrala s bratislavskou rodáčkou s austrálskym pasom Jarmilou Gajdošovou po veľkej bitke 2:6, 7:5, 5:7. Súboj trval 145 minút. Gajdošová musela o postup do tokijskej hlavnej súťaže bojovať v kvalifikácii, v treťom sete vyhrala v jedenástom geme podanie súperky a potom v ďalšom premenila prvý mečbal. V druhom kole ju čaká finalistka nedávnych US Open Caroline Wozniacka z Dánska. Hantuchová si z Tokia odváža 1 bod do singlového rebríčka WTA a prémiu 7421 dolárov.

Dvojhra – 1. kolo:
Dominika Cibulková (SR-8) – Kirsten Flipkensová (Belg.) 6:1, 6:3
Jarmila Gajdošová (Aus.) – Daniela Hantuchová (SR) 6:2, 5:7, 7:5
CoCo Vandeweghová (USA) – Alla Kudriavcevová (Rus.) 6:2, 7:5
Daria Gavrilovová (Rus.) – Lauren Davisová (USA) 4:6, 6:4, 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Daniela Hantuchová