Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smola Isnera: nastrieľal 42 es, neprehral podanie, no nepostúpil

Americký tenis dostal ďalší úder. Rovnako ako vlani bude osemfinále dvojhry mužov na US Open bez domácich tenistov.

31.08.2014 08:44
John Isner Foto: ,
John Isner.
debata

Po Samovi Querreym, ktorý nestačil na svetovú jednotku Novaka Djokoviča, sa v sobotu so singlovou súťažou na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny rozlúčil aj John Isner. Trinástka turnajového pavúka nestačila na trpezlivého Nemca Philippa Kohlschreibera (22.) a podľahla 6:7 (4), 6:4, 6:7 (2), 6:7 (4).

V tenise sa občas stáva, že sa prehrá zápas bez jedinej straty podania. Vyše dvojmetrový dlháň Isner v troch kolách neodovzdal súperom svoj servis ani raz, proti Kohlschreiberovi nastrieľal 42 es a zahral dovedna 77 víťazných úderov. Na víťazstvo a možnosť postaviť sa svetovej jednotke Djokovičovi mu to však nestačilo. Isner sa lúčil s US Open prehrou v 3. kole aj vlani a predvlani.

A vtip spočíva v tom, že vo všetkých troch prípadoch prehral s Kohlschreiberom. V roku 2012 to bolo v piatich setoch, pred rokom aj teraz v štyroch. Pritom zostávajúce štyri vzájomné zápasy týchto dvoch hráčov sa stali korisťou momentálne v rebríčku vyššie postaveného

„Mal som šance zobrať súperovi podanie, ale nevyužil som ich. Pri niektorých úderoch som bol neskoro, najmä vtedy, keď som to najviac potreboval. Je to pre mňa osobne sklamanie, že som nepostúpil,“ povedal 29-ročný Isner.

Paradoxne vyznieva aj fakt, že Isner vstupoval do zápasu 3. kola s bilanciou 37 víťazných a 17 prehratých tajbrejkov v tejto sezóne, zatiaľ čo Kohlschreiber mal tajbrejkové skóre 9–11. „Súper bol lepší. Ja som iba chcel byť tým lepším, ale na dvorci som to neukázal,“ zamyslel sa Isner.

„Zvyčajne sú tajbrejky proti dobre podávajúcim hráčom o zvýšenom strese, ale ja som sa snažil zostať pokojný. Menil som podania a snažil sa udržať si čo najlepšiu pozíciu vo výmenách. V rozhodujúcom treťom tajbrejku mi stačilo na minibrejk jedno víťazné obhodenie pri podaní súpera,“ cituje server ATP 30-ročného Kohlschreibera, ktorému patrí vo svetovom rebríčku 25. priečka.

Trikrát za sebou zdolať 208 cm vysokého Isnera na US Open v rovnakej fáze turnaja je husársky kúsok. Aký má o 30 cm nižší rodák z Augsburgu na to recept? „Je to možno trochu šialené hrať v rovnakom kole proti tomu istému súperovi a stále uspieť. Z roka na rok je to čoraz viac aj o mojej mentálnej výhode, ale treba si uvedomiť, že tie zápasy nie sú jednoznačné záležitosti. Vždy to bolo tesné a hrali sa aj tajbrejky. Asi som podával konzistentné výkony a namiešal tú správnu zmes víťazných úderov,“ priznal Kohlschreiber na tlačovej konferencii.

debata chyba
Viac na túto tému: #John Isner #US Open 2014 #Philipp Kohlschreiber