Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Rarita na US Open. Estrella-Burgos prekonal o polovicu mladšieho Čoriča

Tridsaťštyriročný tenista z Dominikánskej republiky Víctor Estrella-Burgos zdolal vo štvrtok v 2. kole dvojhry v súboji generácii na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku o polovicu mladšieho Chorváta Bornu Čoriča 7:6 (2), 4:6, 6:4, 6:2.

29.08.2014 16:50
Borna Čorič Foto: ,
Borna Čorič.
debata

Išlo o najväčší vekový rozdiel medzi dvoma hráčmi v singli mužov v histórii tohto turnaja.

„Vek je iba číslo. Pre mňa to nikdy nehralo rolu. Vedel som, že ide o mladého hráča, ktorý má pred sebou svetlú budúcnosť. Rovnako mi však vôbec nenapadlo, že ho musím práve vzhľadom na faktor veku zdolať,“ reagoval aktuálne 80. hráč renkingu Estrella-Burgos, ktorý sa ako prvý Dominikánec prebojoval do Top 100.

Iba 173 cm vysoký rodák zo Santiaga de los Caballeros, ktorý musel dvakrát pre zdravotné či finančné problémy dočasne skončiť s profesionálnym športom, cítil počas stretnutia veľkú podporu fanúšikov z rodnej krajiny. „Bolo tam asi 1000 Dominikáncov, čo znamená 1000 trénerov,“ uviedol s úsmevom Estrella-Burgos, ktorý v 3. kole vyzve Kanaďana Milosa Raonica nasadeného ako piateho.

V sezóne 2010 mu v Davisovom pohári podľahol v päťsetovej dráme. „Medzičasom ide o úplne odlišného hráča, iný level. Ani ja však výkonnostne nie som ten istý Víctor, ako som bol pred tými štyrmi rokmi,“ podotkol Estrella-Burgos.

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Víctor Estrella-Burgos #Borna Čorič