Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lacko hladko prehral s Rakúšanom Thiemom

Z dvojice slovenských mužských zástupcov v hlavnej súťaži dvojhry na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny US Open v New Yorku postúpil do 2. kola iba Martin Kližan. Druhý Slovák Lukáš Lacko v stredu v úvodnom kole nestačil na rovnako nenasadeného Rakúšana Dominica Thiema a podľahol mu za 86 minút 3:6, 3:6, 2:6.

28.08.2014 07:52
Lukáš Lacko Foto:
Lukáš Lacko.
debata

Lacko (84. v rebríčku ATP) prehral päťkrát svoje podanie a z troch možností pri súperovom servise nepremenil na brejk ani jednu. Favorizovaný Thiem (45.) za stavu 5:2 v treťom sete využil pri svojom podaní prvý mečbal.

Išlo o druhý vzájomný zápas 26-ročného Lacka s o šesť rokov mladším Thiemom a oba sa skončili triumfom rakúskeho tenistu. Piešťanský rodák Lacko hral na medzinárodných otvorených majstrovstvách Spojených štátov amerických piatykrát v rade a stále sa mu nepodarilo prekročiť prah 1. kola. Tentoraz si z New Yorku odnáša štartovné 35 754 USD a 10 bodov do rebríčka.

Talentovaný Rakúšan Thiem len prvý rok hráva na grandslamových turnajoch v hlavnej súťaži a postupom do 2. kola si už vyrovnal najlepší výsledok z Australian Open aj Roland Garros. „Podal som veľmi solídny výkon, najmä som výborne podával. Ani si nepamätám, kedy predtým som v troch setoch ani raz neprehral svoj servis. Cítim sa výborne a sviežo, fyzicky aj mentálne, a teším sa na ďalšie výzvy,“ zhodnotil Thiem na svojej facebookovej prezentácii.

Jeho súperom v 2. kole bude jeho tréningový partner zo skupiny Günthera Bresnika Lotyš Ernests Gulbis, nasadená jedenástka mužskej dvojhry. „Aj keď som spokojný so svojím výkonom, vždy je čo zlepšovať. Treba skvalitniť returny a tiež byť bližšie k základnej čiare počas výmen,“ dodal Thiem.

Dvojhra mužov – 1. kolo:
Dominic Thiem (Rak.) – Lukáš Lacko (SR) 6:3, 6:3, 6:2

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Lukáš Lacko #Dominic Thiem