Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

US Open: Rybáriková nedohrala tretí set proti Dánke Wozniackej

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková neuspela v 1. kole US Open v New Yorku proti Dánke Caroline Wozniackej nasadenej ako desiatej. Za stavu 1:6, 6:3, 0:2 po 96 minútach odstúpila.

26.08.2014 06:44
Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Magdaléna Rybáriková vzdáva zápas proti Caroline Wozniackej.
debata

Dvadsaťpäťročná piešťanská rodáčka Rybáriková, aktuálne 43. v renkingu WTA, sa nechala ošetriť už počas prvého setu a potom aj po druhom, ale nestačilo to na plnohodnotný pohyb. Pri sieti sa rivalke ospravedlnila za predčasný koniec a povedala, že mohla už len podávať a hrať na jeden úder. Finalistka minulotýždňového prípravného podujatia v New Havene Rybáriková nastúpila so zabandážovaným pravým stehnom v oblasti slabín.

„Spočiatku som hrala dostatočne agresívne, darili sa mi údery s potrebnou dĺžkou. Priebežne som však zaregistrovala, že súperka má zdravotné problémy, a akosi som sa prestala koncentrovať na vlastný výkon. Stálo ma to druhý set. Napokon som postúpila takýmto spôsobom, čo vždy teší menej. Magdaléne prajem čo najrýchlejšie uzdravenie,“ povedala v interview ešte na kurte The Granstand finalistka tohto podujatia zo sezóny 2009 Wozniacka, ktorá bude v 2. kole hrať proti bieloruskej kvalifikantke Alexandre Sosnovičovej, premožiteľke Karolíny Schmiedlovej.

Pre zverenkyňu Martina Ležáka Rybárikovú zostáva vrcholom na tomto turnaji aj celej veľkej štvorke 3. kolo z ročníkov 2008 a 2009. Vlani sa tiež lúčila hneď na úvod, takže rebríčkovo k 8. septembru príliš neutrpí. Zatiaľ nie je známe, či nastúpi vo štvorhre s Nemkou Andreou Petkovicovou.

zväčšiť Magdaléna Rybáriková mala počas zápasu... Foto: SITA/AP, Jason DeCrow
Magdaléna Rybáriková Magdaléna Rybáriková mala počas zápasu zdravotné problémy.

Jedenástka počítačového poradia a jeho niekdajšia líderka Wozniacka zvýšila v bilancii zo seniorských vzájomných duelov na 3:1, hoci spočiatku prehrávala. Nadviazala na úspech 6:2, 6:3 z nedávneho podujatia v Cincinnati. Rybárikovú dva razy prekonala na juniorskej medzinárodnej scéne vrátane finále súťaže dievčat na Wimbledone 2006 (vtedy 3:6, 6:1, 6:3).

Držiteľka štyroch singlových titulov Rybáriková teraz má proti členkám Top 20 štatistiku 15:44. Minulý týždeň prekonala dvojku systému Simonu Halepovú z Rumunska.

Dvojhra žien – 1. kolo:
Caroline Wozniacka (Dán.-10) – Magdaléna Rybáriková (SR) 6:1, 3:6, 2:0
skreč, Rybáriková po 96 minútach odstúpila

debata chyba