Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rybáriková: Proti Wozniackej nemám čo stratiť

Od polovice júna vyhrala na šiestich turnajoch jediný duel a klesla v rebríčku WTA z 37. na 68. priečku. Minulý týždeň v New Havene jej však vyšiel na výbornú.

25.08.2014 07:00
Petra Kvitová, Magdaléna Rybáriková Foto: ,
Petra Kvitová (vľavo) a Magdaléna Rybáriková pózujú s trofejami, ktoré získali v New Havene.
debata

V druhom kole zdolala svetovú dvojku Simonu Halepovú a prebojovala sa až do finále, kde aj vinou zdravotných problémov nestačila na Petru Kvitovú (4:6, 2:6). „Vyhovoval mi rýchlejší povrch, na ktorom som výborne podávala. Súperky mali problém brejknúť ma. Potom mám väčšie sebavedomie aj pri returnovaní. V semifinále som si natiahla slabiny a bolo to dosť bolestivé. Nevedela som, či vôbec na finále nastúpim. Hrať som nakoniec mohla, ale zranenie ma limitovalo pri pohybe,“ prezradila 25-ročná slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková. V prvom kole US Open ju čaká desiata nasadená Dánka Caroline Wozniacka.

Po nevydarenom období ste sa potrebovali pred US Open výsledkovo chytiť. Cítili ste pred turnajom v New Havene, že to dotiahnete tak ďaleko?
Pred New Havenom som nehrala zle, ale veľmi mi neprial žreb. Na amerických turnajoch som hrala len s hráčkami elitnej dvadsiatky a zdolať ich nie je ľahké. Konečne mi to vyšlo až v New Havene, kde som zdolala Halepovú. Skvelé víťazstvo. Teším sa z neho, lebo Simona je skvelé hráčka s vyrovnanou hrou bez výpadkov. Víťazstvo nad ňou mi dodalo sebavedomie pred US Open. Škoda len, že mi opäť neprial žreb – dostala som Wozniacku.

Aká bola vaša prvá reakcia na jej meno?
Sklamanie. Vravela som si, že predsa nie je možné, aby som mala na všetkých amerických turnajov také náročné vyžrebovanie. Caroline je nepríjemná hráčka, ktorá robí minimum chýb. Očakávam veľmi ťažký zápas, budem viac unavená, ale nemám proti nej čo stratiť. Azda budem môcť hrať a nebudú ma príliš limitovať problémy so slabinami.

Patrí US Open medzi vaše obľúbené turnaje?
Najobľúbenejší je Wimbledon, ale US Open by som medzi grandslamovými turnajmi dala na druhú priečku. Vždy sa mi v New Yorku hralo dobre a dvakrát som postúpila do tretieho kola.

Ako dôležité je pre vás, že sa dostanete v rebríčku opäť vyššie – na 43. miesto?
Vlani som dosiahla v tomto období veľmi dobré výsledky a nie je vždy jednoduché obhájiť ich. Preto som v rebríčku klesla. Som rada, že som aspoň teraz získala nejaké body a opäť sa posuniem vyššie. Je dôležité držať sa v renkingu okolo päťdesiatky, aby som sa dostala na turnajoch, ktoré si vyberiem, do hlavnej súťaže.

Patríte medzi hráčky, ktoré pravidelne sledujú, kde sa v rebríčku nachádzajú?
Vôbec nie. Chcem hrať dobrý tenis, to je pre mňa dôležitejšie. Nie som typ, ktorý si počíta, kam sa dostane a koľko bodov získa. Idem z turnaja na turnaj. Je však veľmi príjemné, keď sa dostanete tak vysoko, aby ste boli na grandslamových turnajoch medzi nasadenými. Dvakrát sa mi to v minulosti stalo, rada by som si to na budúci rok zopakovala.

Kto je pre vás favoritom ženskej a mužskej dvojhry na US Open?
Pokojne môže vyhrať Petra Kvitová. Keď hrá svoju hru a vychádza jej to, je vynikajúca. Samozrejme, všetko vždy záleží najmä od výkonov Sereny Williamsovej, ktorá sa do toho opäť dostáva. Tipujem, že vyhrá práve Serena. U mužov by ma potešil triumf Rogera Federera, veľmi mu to prajem.

Pondelňajší program Slovákov
Dvojhra žien – 1. kolo: Čepelová – Torróová-Florová (Šp.) /začiatok o 17.00 h SELČ/, Hantuchová – Oprandiová (Švaj.) /po 19.15/, Karolína Schmiedlová – Sosnovičová (Biel.) /po 21.30/, Rybáriková – Wozniacka (Dán.-10) /po 23.00 h/.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Magdaléna Rybáriková