Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal sa rozhodol, že na US open nepôjde, Federer má formu ako hrom

Posledný grandslamový turnaj v tomto roku, US open, bude bez obhajcu titulu v mužskej časti pavúka. Španielsky tenista Rafael Nadal sa totiž rozhodol, že pre pretrvávajúce zdravotné problémy do New Yorku nepocestuje.

18.08.2014 15:36
Rafael Nadal Foto: ,
Sústredený Rafael Nadal.
debata

“Je mi veľmi ľúto, ale na turnaji v Spojených štátoch, kde som sa v uplynulých troch rokoch dostal až do finále, hrať nebudem,“ oznámil na sociálnej sieti štrnásťnásobný grandslamový šampión.

“Neostáva mi nič iné, aby som sa s tým čím skôr vyrovnal a začal pracovať na svojom návrate na tenisové dvorce,“ dodal.

Nadal vyhral v minuloročnom finále vo Flushing Meadows nad Srbom Novakom Djokovičom v štyroch setoch 6–2, 3–6, 6–4, 6–1. S rovnakým súperom si poradil aj v máji na antukových dvorcoch v Paríži.

Úplne opačné starosti má 33-roćná legenda “bieleho športu“ Roger Federer. Skúsený Švajčiar sa pred odletom do New Yorku naladil na víťaznú nôtu v Cincinnati v americkom štáte Ohio, keď vo finále zdolal Davida Ferrera 6–3, 1–6, 6–2 a pripísal si už šiesty titul na tomto prestížnom turnaji.

“Vo finále sa mi darilo tak, ako počas celého týždňa. Zdolal som tu skvelých hráčov a tenis som si doslova užíval. Je to mimoriadne povzbudzujúce,“ uviedol.

Federer si na ceste za titulom poradil až s tromi hráčmi z elitnej desiatky a podľa odborníkov ho aktuálna forma radí medzi horúcich kandidátov na grandslamový titul. Ten posledný získal otec štyroch detí v roku 2012 vo Wimbledone.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal