Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Troicki sa po ročnom dištanci vráti na teniové kurty. V Gstaade dostal voľnú kartu

Potvrdená voľná karta z Gstaadu otvára Srbovi Viktorovi Troickému cestu nazad do tenisového diania po ročnom dištanci za porušenie antidopingových pravidiel.

20.07.2014 12:24
Viktor Troicki Foto: ,
Srbský tenista Viktor Troicki.
debata

Dvadsaťosemročný niekdajší 12. muž svetového rebríčka ATP vo dvojhre momentálne figuruje na 842. priečke v renkingu, takže by teoreticky mal začať na najnižšej úrovni, ale spoľahol sa na ľahšiu cestu.

Vo Švajčiarsku bude v pondelok jeho prvým súperom po vyše dvanástich mesiacoch Rakúšan Dominic Thiem. „Úprimne? Bol to náročný rok,“ neprekvapil Belehradčan v telefonickom rozhovore pre CNN. „Najmä mentálne bolo ťažké vyrovnať sa s tým. Postupne som sa však začal pripravovať a trénovať, sústrediť sa na nový začiatok – a teším sa.“

Spoludržiteľa Davisovho pohára 2010 Troického suspendovali za to, že vlani počas aprílového turnaja v Monte Carle síce odovzdal na kontrolu moč, ale nie krv pre fóbiu a aktuálnu vyčerpanosť. Pri odbere ho vraj uistili, že takýto postup je akceptovateľný, ak poskytne vzorku ďalší deň.

Komisárka však poprela takýto návrh a Medzinárodná tenisová federácia (ITF) sa priklonila k jej verzii. Skonštatovala, že pracovníčka má 15-ročnú prax a vždy si počínala „svedomito a opatrne“. USA Today špecifikovali, že Srb nasledujúci deň odovzdal vzorku krvi (a výsledok bol negatívny rovnako ako pri moči), ale o dva dni mu ITF aj tak zaslala e-mail, ktorým ho informovala o začiatku konania.

Dostal zákaz štartu na 18 mesiacov, neskôr mu Športový arbitrážny súd (CAS) vo švajčiarskom Lausanne zredukoval výluku na 12 mesiacov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktor Troicki